Μισές αλήθειες ίσον; Τι;

Τετάρτη 15 Δεκέμβρη>> Στο χτεσινό  της φύλλο η καθεστωτική εφημερίδα «έθνος» είχε ένα σύντομο σχόλιο για το ζήτημα του φρέσκου ποινικού μητρώου τόσο της φαρμακομαφίας pfizer όσο και του παραμαγαζού της fda… Φυσικά, με δεδομένη την ιδιοκτησία της εφημερίδας, δεν θα περιμέναμε σοβαρή κριτική στις πλατφόρμες γενετικής μηχανικής με αφορμή την φονικότητά τους. Ωστόσο, είτε από οκνηρία είτε από πρόθεση (το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!) μέσα σε λίγες λέξεις το σχόλιο καταφέρνει να διαστρέψει την πραγματικότητα, δημιουργώντας εκείνη τη σύγχυση που αντικειμενικά στηρίζει τους δολοφόνους.

Πρώτη ανακρίβεια / ψέμα: τα έγγραφα αφορούν τη φονικότητα και τη νοσηρότητα της πλατφόρμας της Pfizer μέχρι τα τέλη Φλεβάρη του 2021, και όχι από τον Φεβρουάριο (υπονοώντας: ως τώρα). Η αλλαγή της χρονικής διάρκειας από 2,5 ή 2 ή 1,5 μήνα (ανάλογα με το κράτος) σε 10 ή 11 μήνες βάζει πολύ «νερό» στο έγκλημα, ξεπλένοντάς το ουσιαστικά.

Δεύτερη ανακρίβεια / ψέμα: Η φράση «η πλειοψηφία … ηλικίας από 31 έως 50 ετών» είναι απόλυτα παραπλανητική. Τα θύματα της Pfizer που καταγράφτηκαν σ’ αυτό το ηλικιακό εύρος ήταν 13.886 σε σύνολο 42.086! Τι σκοπό είχε το συγκεκριμένο ψέμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ίσως οφείλεται σε επαγγελματική συνήθεια…

Τρίτη ανακρίβεια / ψέμα: το «στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αν και μεγάλος αριθμός της νοσηρότητας αφορά στοιχεία απ’ τις ηπα, η φαρμακομαφία έχει αρχειοθετήσει για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τις «περιπτώσεις» απ’ το σύνολο των πελατών της, πάνω από 50 κράτη, τα οποία μόλις είχαν ξεκινήσει τον μαζικό πλατφορμιασμό, ως τα τέλη Φλεβάρη. Υποθέτουμε ότι αυτό το ψέμα ήταν προληπτικό, για να μην δημιουργηθεί ίσως η απορία «και για την ελλάδα τι λένε τα στοιχεία;»

Είπε κανείς τίποτα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»;

Comments are closed.