Ο μαφιόζος, ο αυτοκράτορας, ο υπήκοος και ο κόσμος του (2)

Δευτέρα 30 Αυγούστου>> Ας δούμε αυτό το τελευταίο: την (υποτιθέμενη) οριστική έγκριση της πλατφόρμας της φαρμακομαφίας pfizer απ’ το παραμάγαζο FDA.

Ο νυσταλέος Jo (επαγγέλλεται τον πρόεδρο των ηπα…) έκανε μια μνημειώδη δήλωση αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η έγκριση (τι ακριβώς έχει γίνει όμως;), μια δήλωση που θα περίμενε κανείς απ’ τον ίδιο τον κτηνίατρο ceo της φαρμακομαφίας. Απευθυνόμενος στους υπηκόους που δεν πλατφορμιάζονται με το επιχείρημα ότι η πλατφόρμα είναι πειραματική ο νυσταλέος είπε:

… Δεν κάνατε το εμβόλιο λέγοντας ότι είναι πειραματικό…. Η στιγμή που περιμένατε έφτασε. Έγινε. Τώρα πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο. Σήμερα κιόλας!…

Την ίδια στιγμή όμως τόσο στην δική του επικράτεια όσο και στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού (αγγλία) ειδικοί πρώτης γραμμής ήταν έξαλλοι!! Οι μεν (στο αμέρικα) επειδή ο FDA είχε πετάξει στα σκουπίδια ακόμα και τις δικές του νόρμες για «τελικές εγκρίσεις»… Οι δε (στην αγγλία) επειδή διαπιστώνουν ότι τα στοιχεία με τα οποία η φαρμακομαφία έκανε αυτήν την συγκεκριμένη αίτηση στον FDA ήταν, επιεικώς, «πέτσινα»! Ένα άρθρο του διευθυντή έκδοσης της θρυλικής british medicine journal (bmj) Peter Doshi στις 23 Αυγούστου αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια ότι η pfizer απλά εξαπατά όταν παρουσιάζει διάφορα στοιχεία.

Προφανώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε εδώ ούτε καν αποσπάσματα από ένα κείμενο κατανοητό μεν αλλά τεχνικό μέσα στην διακριτικότητά του. Οι τελευταίες παράγραφοι είναι ωστόσο χαρακτηριστικές:

…Πριν την παρουσίαση των τελευταίων στοιχείων [εννοεί απ’ την pfizer] η άποψή μου, όπως και εκείνη μιας ομάδας περίπου 30 κλινικών γιατρών, επιστημόνων και συνηγόρων ασθενών, ήταν ότι πολύ απλά υπάρχουν παρά πολλά ανοικτά ερωτήματα για όλα τα εμβόλια covid-19 που δεν επιτρέπουν να δοθεί οποιαδήποτε τελική έγκριση οποιαδήποτε στιγμή φέτος. Η παρουσίαση, δυστυχώς, απάντησε ελάχιστα απ’ αυτά τα ανοικτά ερωτήματα και δημιούργησε μερικά καινούργια.

Επαναλαμβάνω την έκκλησή μας: «ηρεμείστε και αφήστε την επιστήμη να κάνει την δουλειά της – δεν υπάρχει νόμιμος λόγος για βιασύνη ώστε να δοθεί τελική έγκριση σε ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό».

Ο FDA θα έπρεπε να απαιτήσει απ’ τις εταιρείες να συμπληρώσουν την διάρκειας δύο χρόνων δοκιμή τους, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά… Θα έπρεπε να απαιτεί ικανοποιητικές, ελεγχόμενες μελέτες αξιοποιώντας τα αποτελέσματα στους ασθενείς τώρα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αποθεραπευτεί απ’ την covid. Και οι ρυθμιστικές αρχές θα έπρεπε να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού εξασφαλίζοντας πως οι πάντες έχουν πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα.

Σωστά – απ’ την μεριά του… Σημειώστε πως όπως όλες οι καθεστωτικές «ιατρικές επιθεωρήσεις» έτσι και η bmj ανήκει στο στόλο του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος· δεν είναι αναρχοαυτόνομη κομμουνιστική έκδοση! Κι ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ίσως για να διασώσει κάποια προσχήματα ανεξαρτησίας ή ίσως επειδή η εκστρατεία επιβολής της γενετικής μηχανικής έχει σπάσει κάθε φράγμα λογικής, (τυπικής) νομιμότητας και «επιστημοσύνης», ο Doshi βγήκε απ’ τα ρούχα του. Τώρα…

Αξιόπιστες πληροφορίες όμως δείχνουν ότι ο FDA πιθανότατα δεν έχει δώσει στην πλατφόρμα της φαρμακομαφίας pfizer ακριβώς εκείνο που ονομάζεται «τελική έγκριση»!!! Αλλά ότι έχει κάνει κάτι άλλο, εξίσου βρώμικο: σε συνεργασία με την φαρμακομαφία έχει κατασκευάσει μια δόση πραγματικότητας μέσω «δημιουργικής ασάφειας»! Κι αυτό οφείλεται στο αντινομικό (κλασσικά καπιταλιστικό) γεγονός ότι η φαρμακομαφία θέλει μεν κάτι που να μοιάζει με «τελική έγκριση» ώστε να μπορεί να επιβάλλει εκείνο που δήλωσε πανηγυρικά ο νυσταλέος Jo (να παρακάμψει, δηλαδή, την άρνηση μεγάλου μέρους των αμερικάνων υποτελών λόγω πειραματισμού) και ταυτόχρονα δεν θέλει μια τέτοια «τελική έγκριση» επειδή σε συνθήκες «πλήρως εγκεκριμμένης θεραπείας» επιστρέφουν οι νομικές ευθύνες σε βάρος της για τις μη παραδεκτές απ’ την ίδια «παρανέργειες»!!! Χάνει τη νομική ασυλία που είχε λόγω «πειραμάτων»!!!

Πώς έχει γίνει αυτή η μπλόφα που διεκδικεί «βάρος» και «αξιοπιστία» πραγματικότητας η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί σαν τέτοια απ’ τους αιχμάλωτους υποτελείς; Ο νυσταλέος όρμησε να πλατφορμιάσει τον στρατό του με βάση αυτήν την “πραγματικότητα”… Και οι pfizeroi το θεωρούν αυτό απόδειξη ότι “μια χαρά είναι οι πλατφόρμες”. Ίσως επειδή, οι δυστυχισμένοι, σαν “στρατιώτες”, βολεύονται να πιστεύουν ότι είναι πολύτιμοι, και αποκλείεται τα αφεντικά να θέλουν το κακό τους… (Αλλοίμονο: το “κρέας για κανόνια” είναι μια παρεξήγηση, εεε;…)

Με τα μέχρι στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ασταμάτητη μηχανή, προκύπτει πως απ’ την μια μεριά ο FDA έδωσε παράταση ισχύος στην «προσωρινή χρήση έκτακτης ανάγκης» της πλατφόρμας που βγαίνει απ’ τα αμερικανικά εργοστάσια της pfizer (παράταση χρονική; για αύξηση παραγωγής; δεν έχουμε καταλάβει), απ’ την άλλη όμως μεριά επέτρεψε στην συγκεκριμένη φαρμακομαφία να πλασσάρει την πλατφόρμα της με εμπορικό όνομα (comirnaty) κάτι που συμβαίνει μόνο σε φάρμακα κλπ που έχουν πάρει οριστική έγκριση!!!

Αν έτσι έχουν τα πράγματα γυρίστε στο κουτάκι νο 1:

«…Tώρα είμαστε αυτοκρατορία, κι όταν δρούμε δημιουργούμε την δική μας πραγματικότητα. Kαι την ώρα που εσείς μελετάτε αυτήν την πραγματικότητα που δημιουργήσαμε – όσο πιο συνετά μπορείτε – ξαναδρούμε, δημιουργώντας νέες πραγματικότητες, τις οποίες επίσης μπορείτε να μελετήσετε, κι έτσι προχωράνε τα πράγματα. Eίμαστε πρωταγωνιστές της ιστορίας …. και εσείς, όλοι εσείς, έχετε μείνει πίσω να μελετάτε αυτά που κάνουμε…».

Όχι μόνο να “μελετάτε” αλλά κυρίως να “υποφέρετε απ’ αυτά που κάνουμε” – θα διορθώναμε….

Όμως αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει εδώ και 17 μήνες;

 

Comments are closed.