Τους λογοκριτές πολλοί εμίσησαν· τη λογοκρισία ουδείς

Κυριακή 21 Φλεβάρη. «Είναι πολεμική εκστρατεία»! Το είπε ο νυσταλέος Jo. Κι αφού το είπε ο νυσταλέος δεν μπορεί παρά να είναι έτσι: «… Η παραπληροφόρηση που προκαλεί διστακτικότητα για τους εμβολιασμούς εξελίσσεται σε μεγάλο εμπόδιο για τον εμβολιασμό των πάντων, και δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι παίκτες σ’ αυτό τον τομέα απ’ τις πλατφόρμες των social media…» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του άσπρου σπιτιού. Ο πόλεμος κατά των υπηκόων (ο μόνος που κάνει σχετικά αποτελεσματικά ο δυτικός καπιταλιστικός κόσμος) θέλει εκατοντάδες εκατομύρια αιχμαλώτων…

Το νέο αμερικανικό γκουβέρνο, εμφορούμενο από «ελευθεριακές» και «δημοκρατικές» ιδέες (σε αντίθεση με το φασιστοψόφιο κουνάβι…), συζητάει με τα αφεντικά μερικών απ’ τις big tech (facebook, twitter, google) για το πως θα επιβληθούν απαγορεύσεις και λογοκρισία σε όσους αντιτίθενται στις πλατφόρμες της γενετικής μηχανικής. Είναι ο ορισμός της δημοκρατίας: «επιτρέπεται να λες ό,τι θες, αρκεί αυτό που λες να το εγκρίνουμε».

Είναι κάτι που το επιδιώκουν όλα τα δυτικά αφεντικά. Θα πρέπει να υπάρξει κάθε δυνατή αντίδραση / αντίθεση. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Δεν πρόκειται για ένα «στιγμιαίο πραξικόπημα»! Είναι μια πολύ σαφής και συγκεκριμένη τάση αφεντικών / κρατών, που όχι μόνο δεν θα περιοριστεί στους τωρινούς «εχθρούς» αλλά σκοπεύουν να επεκταθεί (επεκτείνεται ήδη) εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται απειλή – ή άχρηστος θόρυβος.

Η λογοκρισία, άλλωστε, ΔΕΝ ξεκίνησε με την κριτική και την απόρριψη των πλατφορμών γενετικής μηχανικής!! Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με την επίθεση του απαρτχάιντ ισραηλινού καθεστώτος και των ευρωπαίων / αμερικάνων συμμάχων του εναντίον του BDS και όλων όσων συμπαραστέκονται στους αγώνες των παλαιστινίων! Απέναντι στο αντι-απαρτχάιντ κίνημα η τακτική των νεοφασιστών ήταν πρώτα προβοκάτσιες και μετά απαγόρευση. Η ίδια ακριβώς τακτική ακολουθείται εδώ και ένα χρόνο εναντίον όσων αμφισβητούν την «επιστημονική ορθότητα» των όπλων του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Όποιος / α κι αν διαφωνεί!!! Τι δεν έχουμε ακούσει απ’ τους caradinieri, όχι εναντίον της ασταμάτητης μηχανής (σιγά!) αλλά εναντίον οποιουδήποτε “αιρετικού”, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που οι ίδιοι αυτοί τύποι προσκυνούσαν μέχρι πριν 15 μήνες….

Για να μην μπερδεύεται κανείς: στο Joνυσταλεάν, παράλληλα με την λογοκρισία σχετικά με τον covid και τις πλατφόρμες, απ’ τις ίδιες επιχειρήσεις και τα ίδια αφεντικά των επικοινωνιών, έχει αρχίσει η επίθεση εναντίον όσων κατακρίνουν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό σε σχέση με την παλαιστίνη, σε σχέση με την υεμένη, ή σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Όχι, θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια!

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν, τόσο θεωρητικά / αναλυτικά όσο και πρακτικά: η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία εξαρχής τέτοιους στόχους είχε και έτσι εξελίσσεται· καθόλου (όπως βολεύονται να πιστεύουν αρκετοί ακόμα· πράγματι, η λέξη «πίστη» είναι που τους ταιριάζει ανεπανόρθωτα) επειδή προέκυψε μια αληθινή «ανάγκη» (καμμία «ανάγκη» δεν απαιτεί να βγάζει ο κόσμος τον σκασμό!!!). Αλλά επειδή, αντίθετα, η τωρινή τρομοεκστρατεία είναι μόνο η αρχή: να πετύχουν (δια της βίας…) οι δυτικοί καπιταλισμοί και τα κράτη τον πιο ασφυκτικό έλεγχο στο κοινωνικό εργοστάσιο· για να αυξήσουν την παραγωγικότητά του και να μειώσουν τις «τριβές» στο εσωτερικό του.

Comments are closed.