Η ιστορία του ταχυδρόμου (6)

Κυριακή 6 Δεκέμβρη. Υποτίθεται ότι παρά τις (όποιες βλαπτικές και πιθανόν φονικές) αβεβαιότητες σχετικά με την μαζική εφαρμογή της mRNA γενετικής μηχανικής για «θεραπευτικούς λόγους» και παρά τις χιμαιρικές (αλλά εξαιρετικά καλοπληρωμένες) φαντασιώσεις των γενετιστών ότι έχουν γίνει τα αφεντικά της ζωής, το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η ταχύτητα με την οποία μπορεί να «ξεδιπλωθεί» εναντίον οποιουδήποτε «φονιά» με την μορφή ιού… Οι κινέζοι γενετιστές έστειλαν την αποκωδικοποιημένη γενετική αλληλουχία του RNA του covid σ’ όλο τον κόσμο στις 7 του περασμένου Γενάρη. Έκτοτε κανείς (στη δύση) δεν φαίνεται ότι ξανασχολήθηκε μ’ αυτόν τον ιό· από βιοτεχνολογική άποψη όλα στηρίχτηκαν σ’ αυτήν την αλληλουχία (όχι, πάντως, καν και καν, ο απατεώνας Drosten!).

Στις 13 Γενάρη, μια μόλις βδομάδα μετά την γνωστοποίηση της αλληλουχίας, οι γενετιστές της mοderna είχαν μια «πρόταση» για το συνθετικό mRNA που θα γινόταν σανεμβόλιο. Η εταιρεία έστειλε τις προτάσεις της στην αμερικανική κυβέρνηση, και στις 24 Φλεβάρη έστειλε δείγματα του συνθετικού mRNA της στο «εθνικό ινστιτούτο αλλεργιών και μεταδοτικών ασθενειών». Ας το θυμίσουμε κι ας το τονίσουμε: ούτε η moderna ούτε η pfizer ή οποιοσδήποτε άλλος είχαν καταφέρει να φτιάξουν ως τότε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές «φάρμακο» κατά κορονοϊών ή οποιουδήποτε άλλου ιικού σογιού με αυτήν την τεχνολογία, παρότι τα καλύτερα μυαλά τους (και οι χρηματοδότες τους) ασχολούνταν μ’ αυτό επίμονα επί χρόνια. Η τωρινή “σοφία” που διαδίδουν διάφοροι εγκάθετοι, ότι δηλαδή τώρα έχει φτιαχτεί εκείνο που αποτύγχανε τόσο καιρό επειδή τώρα έπεσαν πολλά λεφτά στην έρευνα, προδίδει τι σημαίνει να είναι κανείς τεχνο-επιστημονικό κάθαρμα: για τα λεφτά γίνονται όλα…

«Ταχύτητα!!!» Χμμμμ… Η ταχύτητα φαίνεται ότι είναι υπερπροσόν στον σημερινό (και ακόμα περισσότερο στον αυριανό) καπιταλιστικό κόσμο… Απ’ τον περασμένο Γενάρη – Φλεβάρη ως αύριο και μεθαύριο η «ταχύτητα της σωτηρίας» κυματίζει και ξανακυματίζει πάνω από εκατομμύρια αλαλιασμένα κεφάλια και μυαλά… Αλλά ταχύτητα σε σχέση με τι; Χωρίς την εξτρεμιστιή δημαγωγική κατασκευή μιας εντατικής, στα όρια της τρέλας, “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” η “ταχύτητα της σωτηρίας” θα ήταν αδιάφορη!!!

Όσοι / όσες διαβάζετε την ασταμάτητη μηχανή αυτούς τους μήνες ξέρετε ότι η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, τα πραξικοπήματα, η θανατοπολιτική, η δημιουργική λογιστική θανάτου, οι “κοινές δεξαμενές”, η ολέθρια “επιδημία PCR τεστ”, η καλοπληρωμένη παράνοια της δημαγωγίας ως το σημείο να γίνει υποδόρεια, οφέλησαν από πολλές πλευρές την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση του δυτικού κόσμου· αν και δεν έλυσαν τα βασικότερα προβλήματά του.

Αλλά ως προς την “ταχύτητα της σωτηρίας” που φτάνει τώρα στις πρακτικές της γενετικές εκφάνσεις; Εδώ τα πράγματα δεν είναι όπως τα πουλάνε (ή/και τα συσκοτίζουν) οι δημαγωγοί! Ενόσω οι “πρωτοπόροι” υποτελείς της αυτού μεγαλειότητας βασίλισσας της αγγλίας, της ουαλλίας, και των λοιπών κτήσεων ωθούνται στις ουρές του γενετικού αναπρογραμματισμού των κυττάρων τους τις επόμενες ημέρες, το κινέζικο κράτος / κεφάλαιο έχει ήδη εμβολιάσει μερικά εκατομμύρια υπηκόων του (μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, σε κάθε περίπτωση), ήδη απ’ τον περασμένο Ιούλη, χρησιμοποιώντας δύο απλά, “παραδοσιακά” εμβόλια, με εξασθενημένο covid… (Και ένα ακόμα, του τύπου του ρωσικού sputnik V, για να είμαστε ακριβείς…). Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, μια «παλιά», γνωστή, και σχετικά ασφαλή τεχνολογία. Οι κινεζικές Sinopharm, Sinovac και CNBG εμπιστεύονται αυτήν την «παλιά» μέθοδο, που εξασφαλίζει ευρύτερη ανοσο-απόκριση του οργανισμού, αφού ο εξουδετερωμένος ιός έχει όλες τις πρωτεΐνες του και όχι μία μόνο όπως τα σανεμβόλια γενετικής μηχανικής. Δεν είναι απόλυτα ασφαλής αυτή η «παλιά» τεχνολογία, και ποτέ δεν ήταν: ένα πολύ μικρό (αλλά υπαρκτό) ποσοστό εμβολιαζόμενων αναπτύσσει κάποια είδη «αντίδρασης» σε τέτοιου τύπου εμβόλια. Αλλά σε κάθε περίπτωση η μέθοδος είναι γνωστή από παλιά και δεν έχει στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της άγνωστες (και δυσάρεστες) εκπλήξεις.

Αυτά σημαίνουν ότι εκεί, στη μακρινή Ανατολή, η παλιά εμβολιαστική τεχνολογία κινήθηκε το ίδιο γρήγορα με την δυτική γενετική, mRNA, “νέα” και “γρήγορη” τεχνολογία!!! Ποιά ταχύτητα λοιπόν; Αν είχε ζητηθεί η κινέζικη συνταγή ή οι βοήθεια των κινέζων ειδικών, τα απλά και όχι τρομοκρατικά εμβόλια θα ήταν ήδη διαθέσιμα!!! Γιατί οι δυτικές big pharma έβαλαν συνειδητά στην άκρη το «παλαιού τύπου» know how; Γιατί βιάζονται να εγκαινιάσουν, πάνω στην «καμπούρα» εκατομυρίων υποτελών, κάτι τόσο επικίνδυνα άγνωστο και αβέβαιο;

Ας το πούμε κι αυτό, παρενθετικά: Αν κάποιοι νομίζουν ότι το κινεζικό κράτος / κεφάλαιο υποχρεώθηκε να φτιάξει «παλαιού τύπου» εμβόλια επειδή δεν μπορεί να φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των δυτικών τεχνολογικών ικανοτήτων, πλανώνται πλάνην οικτράν! Ήδη απ’ τα μέσα του περασμένου Ιούνη η «ακαδημία στρατιωτικών επιστημών» του κινεζικού στρατού (σε συνεργασία με τις κινεζικές Suzhou Abogen Biosciences και Walvax Biotechnology Co ltd) δοκιμάζει ένα mRNA εμβόλιο, με το όνομα ARCoV! Μάλιστα είχε κάνει νωρίτερα δοκιμές σε ζώα (σε ποντίκια και πιθήκους), που επίσημα (με ότι αυτό σημαίνει στο κινέζικο καθεστώς…) θεωρήθηκαν «επιτυχημένες» – κάτι που οι δυτικές φαρμακο-μαφίες αδιαφόρησαν να κάνουν, καν και καν· ή είχαν αποτύχει στο παρελθόν. (Επιπλέον: το ARCoV διατηρείται επί εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου· δεν έχει, δηλαδή, τις επιμελητειακές απαιτήσεις που έχουν τα δυτικά όμοιά του…) Κι ακόμα αυτό: η γερμανική BioNtech, συνεταίρος της pfizer, έχει ένα deal με την κινεζική Shanghai Fosun Pharmaceutical Co ltd για την ανάπτυξη μιας εκδοχής mRNA εμβολίου για την κινέζικη αγορά… (χωρίς βιασύνη απ’ την κινέζικη μεριά…)

Ενώ, λοιπόν, το κινεζικό κράτος / κεφάλαιο βρίσκεται στην ίδια (ή και πιο προχωρημένη…) φάση σε σχέση με τις βιοτεχνολογίες γενικά και την mRNA «πλατφόρμα» γενετικού αναπρογραμματισμού ειδικά, υπάρχουν 2 πράγματα που ΔΕΝ έκανε, ούτε στην επικρατειά του ούτε στους συμμάχους του· και 1 που έκανε. Πρώτον, ΔΕΝ διαφημίζει ούτε επιβάλλει αυτήν την τεχνολογία σαν την «σωτηρία» για μαζική χρήση (κι όποιον πάρει ο χάρος)… Δεύτερον, ΔΕΝ μπήκε στον «αγώνα δρόμου» των δυτικών φαρμακο-μαφιών για το ποιός θα πουλήσει πρώτος την mRNA πραμάτεια του κατακτώντας τον κόσμο… Και τρίτον, «κάνει την δουλειά του» σε μεγάλο βαθμό μ’ ένα κλασσικό εμβόλιο… Επιπλέον κάνει τις εξαγωγές του: για παράδειγμα η Άγκυρα παρήγγειλε 40 εκατομύρια δόσεις του «παλιού» εμβολίου, απ’ την Sinovac· ενώ η CNBG βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κράτη της μέσης Ανατολής και της νότιας Αμερικής…

Πώς εξηγούνται αυτές οι «παραξενιές» από ένα καπιταλιστικό κράτος πρώτης γραμμής με παγκόσμια επιρροή; Δεν είναι θέμα καλωσύνης… Θα δώσουμε άλλη φορά την δική μας εύλογη υπόθεση / απάντηση… Ωστόσο επιτρέπεται να εικάσει ο καθένας ότι το Πεκίνο ΔΕΝ θεωρεί (ακόμα;) «ασφαλή και αποτελεσματική» για μαζική ανθρώπινη χρήση την mRNA πλατφόρμα… Και προτιμάει να δει τα όποια χαμπέρια της να απλώνονται στην πλευρά των ανταγωνιστών του (όχι χωρίς κάποια χαιρέκακη διάθεση· ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός γαρ…)

Πίσω στην ταχύτητα της βιοτεχνολογικής «σωτηρίας»: με αυτό το κριτήριο οι «παλιές» μέθοδοι αποδεικνύονται τουλάχιστον το ίδιο γρήγορες με τις «καινούργιες»! Και όχι λιγότερο αποτελεσματικές… Τότε;

Τότε η απάντηση είναι απλή όσο και τρομακτική!!! Αν το ζητούμενο ήταν πράγματι η υγεία των δυτικών υποτελών, πέρα απ’ το ότι δεν θα είχε στηθεί αυτή η κτηνώδης τρομοεκστρατεία που συνεχίζεται, θα είχε ζητηθεί η βοήθεια του Πεκίνου (την προσέφερε όπου του ζητήθηκε…), και το θέμα θα είχε λήξει. Αλλά όχι, δεν είναι η υγεία το κίνητρο· όχι, σίγουρα, με την έννοια που καταλαβαίνει ακόμα ο καθένας την λέξη «υγεία»!

Από την αρχή (το γράψαμε και το ξαναγράψαμε, κάτω απ’ τις βλακώδεις κατάρες διάφορων καλοθελητών…) ΔΕΝ ήταν αυτό το ζητούμενο!!! Το ζητούμενο ήταν η κατίσχυση του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, σε όλες τις πλευρές του («ιατρικές», «φαρμακευτικές», πολιτικές, αστυνομικές, ιδεολογικές, ηθικές…) τόσο πάνω στους δυτικούς υποτελείς όσο και σε όσους ακόμα απ’ τον υπόλοιπο πλανήτη θα καταφέρει να τραβήξει στην τροχιά των δικών του συμφερόντων!

Έτσι πάνε τα πράγματα. Κι όποιος πει «ααααα, αυτά είναι ‘θεωρίες συνωμοσίας’!» είναι άξιος της μοίρας του…

Comments are closed.