Δημιουργική λογιστική θανάτου

Σάββατο 12 Δεκέμβρη. Κόντρα στη δημαγωγία οι «επίσημες στατιστικές θανάτων» σε 27 ευρωπαϊκά κράτη / περιοχές (euromomo) δείχνουν ότι ως και την 49η εβδομάδα του 2020 (αυτήν που έληξε την Κυριακή 6 Δεκέμβρη) στα περισσότερα απ’ αυτά τα κράτη δεν υπήρχε καν και καν ζήτημα υπερβάλουσας θνησιμότητας σε εβδομαδιαία βάση. Και πρέπει να τονίσουμε αυτό το «εβδομαδιαία βάση» επειδή, όταν η χρονιά τελειώσει, θα φανεί αν όντως έγινε (όπως πολλοί καταλαβαίνουν) «υποκατάσταση» των θανάτων από άλλες αιτίες με δηλώσεις θανάτου εξαιτίας του τσαχπίνη.

Επειδή δεν μπορούμε να μεταφέρουμε εδώ τα διαγράμματα, η κατάσταση κατά αλφαβητική σειρά είναι η εξής:

Αυστρία: σαφής αύξηση θανάτων απ’ την 43η ως την 47η εβδομάδα, και στη συνέχεια σαφής πτώση. Η σχετική αύξηση είναι υψηλότερη απ’ αυτήν του χειμώνα 2016 – 2017.

Βέλγιο: σαφής αύξηση θανάτων απ’ την 42η ως την 45η εβδομάδα, και μετά σαφής πτώση. Το βέλγιο αξίζει να θεωρηθεί (και να ερευνηθεί…) σαν «ειδική περίπτωση»: έδρα του νατο και διάφορων οργάνων της ε.ε., στις Βρυξέλες, έχει την φήμη πως ότι «παθαίνει» (για καλό και για κακό…) το χρωστάει στους υψηλούς καλεσμένους του…

Νότια κύπρος: στα κατώτερα χαμηλά.

Δανία: στα κατώτερα χαμηλά.

Εσθονία: στα κατώτερα χαμηλά.

Φινλανδία: στα κατώτερα χαμηλά με εντυπωσιακή πτωτική τάση ακόμα χαμηλότερα.

Γαλλία: σημαντική αύξηση θανάτων μεταξύ 42ης και 45ης εβδομάδας, ελαφρά χαμηλότερη απ’ αυτήν του χειμώνα 2016 – 2017. Στη συνέχεια σημαντική πτώση.

Γερμανία (Βερολίνο): στα κατώτερα χαμηλά (παρά τις υποτθέμενα “νοσηρές” διαδηλώσεις…).

Γερμανία (Έσση): στα κατώτερα χαμηλά με πτωτική τάση για ακόμα χαμηλότερα.

Ελλάδα: αύξηση απ’ την 42η ως την 48η εβδομάδα, χαμηλότερη ωστόσο απ’ τον χειμώνα 2016 – 2017.

Ουγγαρία: πτωτική τάση, ακόμα και χαμηλότερα απ’ τα μεσοσταθμικά χαμηλά.

Ιρλανδία: ακόμα πιο χαμηλά και απ’ τα χαμηλά.

Ιταλία: αισθητή αύξηση απ’ τον 42η ως την 47η εβδομάδα, στη συνέχεια σαφής πτώση.

Λουξεμβούργο: εντός των στατιστικών μέσων όρων.

Μάλτα: στα κατώτερα χαμηλά.

Ολλανδία: Μέτρια αύξηση μεταξύ 42ης και 44ης εβδομάδας, χαμηλότερη απ’ ότι στις αρχές της άνοιξης του 2018 – στη συνέχεια πτώση.

Νορβηγία: στα κατώτερα χαμηλά.

Πορτογαλία: μέτρια αύξηση απ’ την 42η ως την 47η εβδομάδα (χαμηλότερη ή ίση με αντίστοιχες αυξήσεις τους χειμώνες ’16-’17, ’17-’18 και ’18-’19), και μετά σταθεροποίηση / πτώση.

Σλοβενία: ιδιαίτερα έντονη αύξηση απ’ την 42η ως την 48η εβδομάδα, και στη συνέχεια απότομη πτώση.

Ισπανία: μέτρια αύξηση απ’ την 42η ως την 45η εβδομάδα, σαφώς χαμηλότερη από άλλες περιόδους (’14 – ’15, ’16-’17, ’17 – ’18, ’18 – ’19) και μετά πτώση.

Σουηδία: στα κατώτερα χαμηλά.

Ελβετία: απότομη και ισχυρή αύξηση από την 43η ως την 46η εβδομάδα, και μετά ανάλογη πτώση.

Ενωμένο βασίλειο (αγγλία): μέτρια αύξηση από την 42η εβδομάδα ως την 48η, και μετά πτώση.

Ενωμένο βασίλειο (βόρεια ιρλανδία): πτώση χαμηλότερα και απ’ τα μεσοσταθμικά χαμηλά.

Ενωμένο βασίλειο (σκωτία): οριακή αύξηση μέσα στη στατιστική ζώνη, και αμέσως μετά πτώση.

Ενωμένο βασίλειο (ουαλία): απότομη αυξηση μεταξύ 42ης και 44ης εβδομάδας και στη συνέχεια το ίδιο έντονη πτώση, ακόμα και αισθητά πιο κάτω απ’ τα μεσοσταθμικά χαμηλά.

Φαίνεται πως σε 12 κράτη / περιοχές (αυστρία, βέλγιο, γαλλία, ελλάδα, ιταλία, ολλανδία, πορτογαλία, σλοβενία, ισπανία, ελβετία, αγγλία, ουαλία) «κάτι έγινε» την 42η εβδομάδα φέτος (: απ’ τις 12 ως και τις 18 Οκτώβρη) και «ανέβασαν φονικό πυρετό» – σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 14 κράτη / περιοχές, που δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ποιά να ήταν άραγε η αιτία αυτού του «ξαφνικού φονικού πυρετού» που κράτησε (χοντρικά) απ’ τα μέσα Οκτώβρη ως τα μέσα (ή μια εβδομάδα μετά) του Νοέμβρη; Τι να σας πούμε; Από καθαρά «επιστημονική άποψη» η ασταμάτητη μηχανή σηκώνει τα χέρια!

Από πολιτική άποψη όμως είναι υποχρεωμένη να θυμίσει ότι στην αρχή της 46ης εβδομάδας (9 Νοέμβρη), την οποία 46η εβδομάδα θα την βρείτε να είναι «υψηλού αριθμού θανάτων» (απ’ τον covid διάολε, τι αλλο;) σ’ όλα τα πυρετώδη ευρωπαϊκά κράτη, τότε λοιπόν οι γνωστές φιλανθρωπικές οργανώσεις pfizer και biontech ανακοίνωσαν δημόσια ότι το σανεμβόλιό τους είναι super… Για να ακολουθήσει μετά από λίγες ημέρες, σ’αυτήν την ευγενή άμιλλα για την «σωτηρία της ανθρωπότητας», η moderna, η sputnik V, και πάλι το δίδυμο pfizer / biontech… Ήταν εκείνο το τραγικό αστείο “εμείς 90%”, όχι “εμείς 93%”, όχι “εμείς 94,5%” και λοιπά. (Τα νούμερα δεν είναι ακριβή εδώ, αλλά έτσι συμβαίνει με τα ανέκδοτα: κρατάει ο καθένας την βασική ιδέα και τα διηγείται με τον τρόπο του…)

Θα έλεγε, δηλαδή, κάποιος, ότι έσπασε το διάολος το ποδάρι του και από καθαρή σύμπτωση (αν όχι και συνωμοσία της φύσης και των άστρων!!!) 12 κράτη μέλη της ε.ε. άρχισαν να “παθαίνουν κάτι” τόσο έγκαιρα όσο χρειαζόταν για να αρχίσουν να το ξεπαθαίνουν χαλαρά και μετρημένα μόλις ανακοινώθηκε ότι οι πλαρφόρμες mRNA «είναι έτοιμες και σας περιμένουν»! Λες και πήρε φόρα ο χάροντας, αλλά μόλις έπεσε πάνω στις δυτικές εταιρείες γενετικού αναπρογραμματισμού έπαθε κλακάζ! Καλά να πάθει ο μπαγάσας: θα γίνουμε αθάνατοι, θέλει δε θέλει!

Φυσικά, ξέρουμε, όλο το ανάθεμα των caradinieri θα πέσει επάνω μας! Σίγουρα δεν έγινε έτσι όπως υπονοούμε· φταίνε οι αντικρατικές και αντικαπιταλιστικές προκατάληψεις μας· άσε που έχουμε και σοβαρές ψυχο-ανισορροπίες κατά πως λένε οι ειδικοί της ψυχής (και της τσέπης τους)… Αντίθετα, απέδωσε το δεύτερο κύμα απαγορεύσεων, κι αυτό τα εξηγεί όλα, και τα λοιπά και τα λοιπά… Εντάξει – ποιοί είμαστε που θα το χαλάσουμε αυτό το ορμητικό συνοικέσιο με τις βιοτεχνολογίες;

Λέμε μόνο: κοίτα να δεις κάτι σατανικές συμπτώσεις…

Comments are closed.