A bit of a kick

Τετάρτη 29 Ιούλη. Ενώ ο κόσμος περιμένει τα αποτελέσματα των μεγάλων κλινικών δοκιμών των εμβολίων για τον covid-19, οι ειδικοί λένε ότι τα δεδομένα ως τώρα δείχνουν μια σοβαρή πιθανότητητα: τα εμβόλια μπορεί να έχουν a bit of a kick.

Στην ορολογία των εμβολιασμών, φαίνεται ότι προκαλούν παρενέργειες («reactogenic») που σημαίνει ότι προκαλούν μια δυσφορία μικρής διάρκειας στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν στις κλινικές δοκιμές. Αυτή η δυσφορία περιλαμβάνει πονοκέφαλο, μυικό ερεθισμό, εξάντληση, κρυάδες και πυρετό.

Στο βαθμό που αυτές οι παρενέργειες των εμβολίων για τον covid-19 είναι προσωρινές και όχι σοβαρές, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν αιτία για ανησυχία – πρακτικά μπορεί να είναι σημάδι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιταχύνει απότομα την λειτουργία του. Είναι γνωστό ότι κάποια εμβόλια είναι πιο δυσάρεστα από άλλα. Θυμηθείτε τον πόνο του αντιτετανικού, για παράδειγμα…

Έτσι ξεκινούσε ένα προχθεσινό καθησυχαστικό άρθρο, καθώς η επική έφοδος των αντιcovid εμβολίων δείχνει να μπαίνει στην τελική της ευθεία. Όντως, είναι γεγονός ότι κάποια εμβόλια εμφανίζουν τέτοιες παρενέργειες αμέσως μετά το «τσίμπημα» ή λίγες ώρες αργότερα. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα απ’ αυτά γίνονται σε παιδική ηλικία αυτές οι παρενέργειες είναι κάτι που ξεχνιέται γρήγορα. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά τώρα. Όλα τα παραδοσιακά εμβόλια χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια και, κατά συνέπεια, υπάρχει η κοινωνική εμπειρία για την προσωρινότητα και την ασημαντότητα αυτών των παρενεργειών.

Τώρα όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Πρώτον πρόκειται για εμβόλια που δεν χρειάζονται στην έκταση που έχει επιβάλλει η υγιεινιστική τρομοκρατία, αφού είναι πια απόλυτα βέβαιο ότι το 95% όσων μολύνονται απ’ τον covid είτε δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα (η μεγάλη πλειοψηφία τους) είτε εμφανίζουν πολύ ήπια. Πράγμα που σημαίνει πως εκτός απ’ τις περιπτώσεις άλλων προβλημάτων υγείας το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα τα καταφέρνει μια χαρά μόνο του! Χωρίς «απότομη επιτάχυνση»!

Δεύτερον, έχει γίνει πια συνείδηση για μεγάλο μέρος των πληθυσμών, ότι πρόκειται για εμβόλια η γενική επιβολή των οποίων είχε / έχει σαν προϋπόθεση όλα τα διοικητικά / κρατικά / πραξικοπηματικά «μέτρα». Δεν φτιάχνονται, δηλαδή, για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά για την βελτίωση της υγείας των φαρμακοβιομηχανιών και την επιβολή γενικευμένης επιτήρησης («για λόγους δημόσιους υγείας» κατ’ αρχήν).

Τρίτο – σα να μην έφταναν τα προηγούμενα! – τα περισσότερα είναι «νέας τεχνολογίας». Οπωσδήποτε τα mRNA. Πρόκειται για εμβόλια γενετικής επέμβασης στα ανθρώπινα κύτταρα – και κανένας απ’ αυτούς που τα προωθούν δεν ξέρει ούτε μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξουν μεσο-μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Πώς αλλιώς; Όταν βάζουν «νανοσωματίδια» μέσα στα κύτταρα τι να περιμένουμε ότι θα γίνει; Όταν τροποποιούν γενετικά την λειτουργία των κυττάρων μετατρέποντάς τα σε τμήματα της φαρμακοβιομηχανίας για να γλυτώσουν χρόνο και χρήμα σαν επιχειρηματίες, τι μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα συμβεί;

Το να είναι ο καθένας εχθρικός τόσο στα mRNA εμβόλια όσο και σε οποιοδήποτε άλλο κατασκευάζεται με διαδικασίες «υπερ-επείγοντως», χωρίς να έχουν μελετηθεί οι όποιες παρενέργειές του σε ικανό βάθος χρόνου, καθόλου δεν σημαίνει «αντιεμβολιαστικό κίνημα»!!! Ανάλογα η άρνηση στο ψηφιακό φακέλωμα (με πρόσχημα την υγεία) καθόλου δεν σημαίνει «τεχνοφοβία»! Ιστορικά, ακόμα κι ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80, η κριτική στις φαρμακευτικές, στην ιατρική και στην πληροφορική επιτήρηση ήταν δική μας δουλειά· της ευρύτερης «αντιεξουσίας»!! (Μετά χάθηκαν όχι μόνο οι συνέχειες, όχι μόνο τα ίχνη, αλλά οποιαδήποτε ανταγωνιστική λογική…)

Τα κράτη, οι εταιρείες, οι αγορασμένοι ειδικοί, τα μήντια παλιά και νέα και οι κάθε είδους λακέδες τους τέτοια θα ισχυριστούν, προβοκάροντας τις αρνήσεις, όπως κάνουν μέχρι τώρα: ότι πρόκειται για «συνωμοσιολογίες».

Μ’ αυτά τα δεδομένα οι άμεσες παρενέργειες αυτών των εμβολίων δεν είναι φρόνιμο να εννοηθούν όπως εκείνες άλλων, παλιών και δοκιμασμένων. Θα αρχίσουν οι «σωτήρες» μας μια προπαγανδιστική εκστρατεία μέσα στην γενική τρομοεκστρατεία του στυλ «έλα τώρα, μην κάνεις σαν παιδί, για το καλό σου είναι»;

(Ευχαριστούμε την Ε. για την αντι-πληροφόρηση).

Comments are closed.