Δευτέρα 19 Μάη (00.10) >> Τον κύριο τον ξέρετε. Θήτευσε με επιτυχία στην «ιερά σύνοδο» της τρομοεκστρατείας, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το «καθήκον» του… (Εννοείται ότι είχε κι αυτός τους «αρμούς» του με τις φαρμακομαφίες: ενδεικτικά σας παραπέμπουμε στο Remdesivir 2, 14 Φλεβάρη 2022, εδώ, στο αρχείο «ψεκάσματος»…)
Τώρα ο κύριος Σύψας επιστρέφει. Διακριτικά αλλά άσπιλος…. Σ’ ένα paper που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση nature στις 21 Απρίλη 2025, ως επικεφαλής πολυμελούς ομάδας (φοιτητών / φοιτητριών υποθέτουμε) ο κύριος Σύψας αποδεικνύει (επιστημονικά, όπως πάντα…) το εύρος των ψεμάτων της θανατοπολιτικής που με συνέπεια και επ’ αμοιβή υπηρέτησε εκείνες τις χρονιές που τόσοι πολλοί θέλουν να ξεχάσουν.
Συμβαίνουν χωρίς κανένα κόστος τέτοια πράγματα; Συμβαίνουν… Αλλοίμονο σ’ όσους πειθάρχησαν, αλλοίμονο σ’ όσους παρέδωσαν τα μυαλά τους πριν παραδώσουν τα κορμιά τους….
Μεταφράζουμε την πρώτη παράγραφο της περίληψης:
Στα ελληνικά νοσοκομεία, όλοι οι θάνατοι με θετικό τεστ Sars–CoV-2 προσμετρούνται ως θάνατοι από Covid-19.[προσμετρούνται: ενεστώτας χρόνος, στις 21 Απρίλη 2025: η θανατοπολιτική, η «κοινή δεξαμενή» συνεχίζονται…] Σκοπός μας ήταν να ερευνήσουμε κατά πόσον ο Covid-19 ήταν η κύρια αιτία θανάτου, συνέβαλε στον θάνατο ή δεν είχε σχέση μεταξύ των ασθενών που πέθαναν στα νοσοκομεία κατά την διάρκεια της Omicron και κατηγοριοποιήθηκαν ως θάνατοι λόγω Covid-19. Επιπλέον, είχαν στόχο να αναλύσουμε τους παράγοντες που σχετίζονται στην κατηγοριοποίηση αυτών των θανάτων. Εξετάσαμε αναδρομικά όλους τους θανάτους σε νοσοκομεία, που αναφέρθηκαν ως θάνατοι από Covid-19, σε 7 νοσοκομεία που λειτουργούν στην Αθήνα, από την 1 Ιανουαρίου 2022 ως τις 31 Αυγούστου 2022. Ανακτήσαμε κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα απ’ τα αρχεία των ασθενών. Κάθε θάνατος που αναφέρθηκε ως θάνατος από Covid-19 χαρακτηρίστηκε ως (Α) θάνατος «εξαιτίας» του Covid-19, ή (Β) θάνατος «με» Covid-19. Εξετάσαμε 530 θανάτους σε νοσοκομεία….
Ώστε υπήρχε (έπρεπε να υπάρχει!) τέτοια διάκριση ανάμεσα στο «εξαιτίας» και στο «με»;;;;;;; Ώστε η ψεκασμένη «ασταμάτητη μηχανή» ούρλιαζε την αλήθεια;;;;; Ώστε η «κοινή δεξαμενή» δημιουργήθηκε κατά παράβαση κάθε ιατρικής δεοντολογίας, κάθε ηθικής, κάθε αξιοπρέπειας;;;;;; Ώστε αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει;;;;;;
Κοίτα κάτι πράγματα!!!!!…
…. Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού των ασθενών [που εξετάσαμε] είχε μια τουλάχιστον συννοσηρότητα. Μετά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών θανάτου, των ιατρικών λιστών και των συνεντεύξεων με τους αρμόδιους γιατρούς, συμπεράναμε ότι στις 240 (45,3%) των 530 περιπτώσεων που ερευνήθηκαν, ο Covid-19 δεν είχε σχέση με τον θάνατο (θάνατοι «με» Covid-19). Σε 133 (25,1%) περιπτώσεις, ο Cοvid-19 εκτιμήθηκε ως η απευθείας αιτία θανάτου, ενόσω σε 157 (29,6%) περιπτώσεις ο Cοvid-19 δεν ήταν η κύρια αιτία αλλά συνέβαλε στην αλληλουχία γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο. Ο συνδυασμός των δύο τελευταίων κατηγοριών συμποσούται σε 290 (54,7%) θανάτους κατηγοροποιημένους ως «εξαιτίας» του Cοvid-19.
… O Covid -19 καταγράφτηκε ως απευθείας αιτία θανάτου σε 204 απ’ τα πιστοποιητικά που ερευνήσαμε, και ως παράγοντας που συνέβαλε σε 324 πιστοποιητικά θανάτου. Και στις δύο περιπτώσεις οι θάνατοι δηλώθηκαν επίσημα ως θάνατοι λόγω Covid-19….
Μάλιστα….
Πριν απ’ τα υπόλοιπα το σχετικά πιο εύκολο. Αυτό το «δεν είναι η κύρια αιτία αλλά…» δεν ακούστηκε ΠΟΤΕ στη διάρκεια της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας; Ενώ ήταν σαφέστατα σε γνώση των γιατρών (όπως, άλλωστε, και το «δεν έχει σχέση»…) Κάποιος / α με πολλά προβλήματα υγείας (συννοσηρότητες), με εξασθενημένο οργανισμό, με ένα σωρό φάρμακα στο αίμα του (των οποίων ο συνδυασμός ποτέ δεν είναι γνωστό που καταλήγει…) είναι πράγματι γνωστό ότι μπορεί να επιβαρυνθεί από μια απλή ίωση (π.χ. γρίπη) που θα προκαλέσει πνευμονία που με τη σειρά της θα επιδεινώσει επικίνδυνα την κατάστασή του. Ακριβώς γι’ αυτό το «δεν είναι η κύρια αιτία αλλά…» αφορά άτομα με ήδη υπαρκτά σοβαρά προβλήματα υγείας, συνήθως (αν και όχι αποκλειστικά) ηλικιωμένους∙ περιπτώσεις για τις οποίες είναι κοινή κοινωνική γνώση ότι πρέπει να προφυλάσσονται από επιπλέον εποχιακές (αναπνευστικές) επιβαρύνσεις / μολύνσεις. Το ότι αυτή η εύλογη ιδιαιτερότητα δεν υποδείχθηκε ΠΟΤΕ στις ανακοινώσεις του κοντέρ της θανατοπολιτικής είχε έναν διεστραμμένο στόχο: να «γεμίζει, ακόμα και να ξεχυλίζει η κοινή δεξαμενή»….
Με δεδομένο ότι τυπικά τα πιστοποιητικά θανάτου στα νοσοκομεία πρέπει να αναφέρουν οπωσδήποτε το βαρύ ιστορικό κάποιου που πεθαίνει, δεν είναι καθόλου βέβαιο (και πάντως καθόλου δεδομένο) ότι η όχι-κύρια-αιτία (δηλαδή ένα θετικό τεστ covid-19) θα έπρεπε να αναφέρεται πρώτη πρώτη στη λίστα των αιτίων. Υπάρχει μια υποκειμενική (του γιατρού) εκτίμηση σ’ αυτό – καλώς εχόντων των πραγμάτων…. Απ’ αυτή την άποψη οι 157 περιπτώσεις (απ’ τις 530 που ερευνήθηκαν) που ο Σύψας & Co απέδωσε στην κατηγορία «εξαιτίας» για να βγάλει ένα συνολικό άθροισμα 290 (54,7%) υπέρ της θανατοπολιτικής θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιεικώς «συζητήσιμες».