Πάει κι ο (6ος) στόλος…

Σάββατο 10 Μάρτη. Τελικά η διάψευση της σχέσης 6ου στόλου και του ερευνητικού πλοιάριου που έχει ναυλώσει η exxonmobil στα νότια της κύπρου έγινε επίσημα, απ’ τον εκπρόσωπο τύπου της «ευρωπαϊκής διοίκησης» του αμερικανικού στρατού (eucom) Johnny Michael. Αν το ελληνικό και το ελληνοκυπριακό καθεστώς σκόπευαν να κάνουν ενέσεις “ελληνο-αμερικανικής φιλίας” στο λαό, πέτυχαν μεν· αλλά μόνο λόγω γενικής αποβλάκωσης. Απ’ την σχετική φιλολογία (και τα πανηγύρια) των δημαγωγών απέμεινε ουσιαστικά μόνο ένα (ακόμα) δείγμα των τερατωδών ψεμμάτων που σερβίρουν. Ο Γκέμπελς θα τους ζήλευε – αλλά ο “λαός” γουστάρει.

Εν τω μεταξύ οι φαιορόζ, γνήσιοι απόγονοι και συνεχιστές της αιώνιας εθνικής γραμμής, έχουν πέσει θύμα της! “Φούσκωσαν” όσο δεν πήγαινε την υπόθεση με τους δύο καραβανάδες (τι ε.ε., τι οηε – μόνο στον πάπα δεν απευθύνθηκαν!) υποθέτοντας ότι έτσι θα (ξανα)”εκθέσουν” τον Ερντογάν· για να εισπράξουν είτε την “συμπάθεια” (φιλικό κτύπημα στην πλάτη, “ευχόμαστε τα καλύτερα”) είτε και την διακριτική αδιαφορία. Όχι επειδή ο Ερντογάν έχει παντού φίλους! Αλλά επειδή η μόνιμη ελληνική μελο-δραματοποίηση έχει γίνει πασίγνωστη διεθνώς τα τελευταία 8 χρόνια, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ειδικά για τόσο απλά ζητήματα, όπως δύο καραβανάδες που χάνονται στα σύνορα… Εντέλει η “διεθνοποίηση του ζητήματος” έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που θα ήθελε η Αθήνα: έχει δώσει στο τουρκικό καθεστώς ένα ανέλπιστο (;) μέσο να κουρντίζει αυτούς που κάνουν “μαγκιές”…

Οι φαιορόζ (αλλά και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του ελλαδιστάν, αφού η “εθνική γραμμή” είναι κοινή, και την υπηρετούν όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του και απ’ την θέση του) εκτιμάμε ότι έχουν πέσει στους λάκους που προσπάθησαν να ανοίξουν για άλλους:

Α) Τα θρυλικά “οικόπεδα” της νοτιοκυπριακής αοζ δεν είναι κανένας διατεθειμένος να τα φυλάει στρατιωτικά· ούτε φαίνεται κανένας διατεθειμένος να ξεχάσει τα κόλπα που κάνουν εδώ και δεκαετίες Αθήνα και Λευκωσία για να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Β) Τα Ίμια δεν είναι ελληνικά, όπως δεν είναι ούτε τουρκικά· και πιθανότατα η ίδια ιδιοκτησιακή ασάφεια ισχύει και για άλλους βράχους, που δεν αναφέρονται ρητά σε καμία διεθνή σύμβαση: το είπε και το ξανάπε ένας απ’ τους πιο αρμόδιους και καλούς γνώστες του θέματος (ο Πάγκαλος), κανείς δεν τόλμησε να το διαψεύσει, έγινε γαργάρα· όμως αυτό που είναι “εθνικό μυστικό” είναι πασίγνωστο σε “φίλους και εχθρούς”. Συνεπώς, το να επιδεικνύει η Αθήνα “τσαμπουκά” (απέναντι σ’ έναν αντίπαλο πολλαπλάσιας στρατιωτικής ισχύος) γύρω από βράχια ελπίζοντας ότι θα σκάσουν και κάποιοι αρχιμαφιόζοι για να την αβαντάρουν, αντιμετωπίζεται με θυμηδία. Η συμβουλή (λογική…) είναι “βρείτε τα”…

Γ) Η δημοκρατία της μακεδονίας δεν πρόκειται να αλλάξει σύνταγμα, και δεν υπάρχει κανένας (εκτός απ’ την Αθήνα) που να της ζητάει κάτι τέτοιο. Το θρυλικό “το όνομά μας είναι η ψυχή μας” έχει κακοφορμίσει, και “κάνει παιχνίδι” μόνο στο εσωτερικό του ελλαδιστάν, ενισχύοντας κάθε εκδοχή της μαύρης αντίδρασης. Οι φαιορόζ “φούσκωσαν” κι αυτό το θέμα, στην αρχή, ελπίζοντας να πλαγιοκοπήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, με έναν τυπικά πασοκικό υπολογισμό: “ενισχύουμε την άκρα δεξιά για να κόψει ψήφους απ’ τη νέα δημοκρατία”. Μόνο που ένα μέρος της άκρας δεξιάς είναι πάντα κυβερνητικός εταίρος…

Δ) Ούτε η θρυλική “έξοδος απ’ τα μνημόνια” θα είναι “είσοδος στη γη της επαγγελίας”!!! Έχουμε ξαναμιλήσει επ’ αυτού: οι μεταφυσικές υποσχέσεις των φαιορόζ κινδυνεύουν να στραφούν εναντίον τους, αν ξαναγίνουν διαψευσμένες προσδοκίες, πράγμα που είναι το πιθανότερο… Απλά να θυμίσουμε ότι ήταν οι διεθνείς έμποροι χρήματος και όχι οι “εταίροι της ευρωζώνης” που πέταξαν στα σκοινιά το ελλαδιστάν, στις αρχές του 2010… Αυτά που έμαθαν έκτοτε (οι παλιο έμποροι χρήματος) για το ελλαδιστάν δεν το έκαναν πιο αξιόπιστο δανειζόμενο… Το αντίθετο.

Πως βγαίνει κανείς απ’ αυτήν την δίνη με τις μικρότερες κατά το δυνατόν απώλειες σε βουλευτές, δηλαδή σε φράγκα; Υπάρχει ένας τρόπος, παλιός και δοκιμασμένος: πρόωρες εκλογές, πριν το καλοκαίρι! “Εθνικό θέμα” ή “εθνικά θέματα” σαν (απαραίτητη συνταγματικά) δικαιολογία υπάρχουν άφθονα! Πριν από το καλοκαίρι (και όχι μετά) θα μπορούν να μοιραστούν εύκολα υποσχέσεις για την “μεταμνημονιακή” φάση της διαχείρισης της μόνιμης ελληνικής κρίσης / παρακμής. Πριν από το καλοκαίρι (και όχι μετά) δεν θα έχει πάρει τον οριστικό της δρόμο η ένταξη του μακεδονικού κράτους στην ε.ε. (και ενδεχομένως στο νατο). Πριν το καλοκαίρι (και όχι μετά) θα είναι ευκολότερο για το ντόπιο βαθύ κράτος να ανασυντάξει τις κοινοβουλευτικές συμμαχίες “πολιτικής διεύθυνσης”.

Αυτά προκύπτουν από μια ορισμένη ανάλυση· αλλά δεν είναι η δουλειά μας τέτοιου είδους προβλέψεις… Ε;

Comments are closed.