Cyborg
Cyborg #24 - 06/2022

#24 - 06/2022

Η  επίθεση των γενετιστών κλιμακώνεται!

Μόλις στο προηγούμενο τεύχος του cyborg παρουσιάσαμε τους “προβληματισμούς” (ουσιαστικά: τις μεθοδεύσεις) εντός ευρωπαϊκής ένωσης υπέρ της απελευθέρωσης των γενετικών τροποποιήσεων (μεταλλάξεων) σε φυτά και ζώα.
Στο σύντομο εισαγωγικό σημείωμα γράφαμε μεταξύ άλλων:

...Ούτε το περιεχόμενο αυτού του “ενδιαφέροντος” [για την απελευθέρωση των μεταλλάξεων...], ούτε η ιστορική του συγκυρία είναι τυχαία. Μεσούσης της “υγιειονομικής κρίσης”, και έχοντας ήδη αδειοδοτήσει την μαζική χρήση σε ανθρώπους (με την μορφή “εμβολίων”) των πλατφορμών γενετικής μηχανικής κατά παράκαμψη της σχετικής νομοθεσίας που το απαγόρευε, τα πολιτικά αφεντικά της ε.ε., και πίσω τους τα λόμπυ των βιοτεχνολογικών βιομηχανιών, ετοίμαζαν ήδη το επόμενο βήμα: το επίσημο και γενικευμένο πέρασμα στις “βιοτεχνολογίες-για-όλο-το-λαό” (όπως θα έλεγαν οι caradinieroi / pfizerοι....)

Δεν είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο να προβλέπουμε κακές εξελίξεις, αλλά τέτοια είναι η πραγματικότητα... Και αναζητούνται εκείνες κι εκείνοι που θα την πολεμήσουν, που θα φρενάρουν την επέλαση της γενετικής μηχανικής “διόρθωσης” των πάντων, που θα αποκαλύψουν τις μεθοδεύσεις των αφεντικών σ’ όλο το φάσμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που θα επιβάλλον, εν τέλει, τους απαραίτητους κανόνες, περιορισμούς έως και απαγορεύσεις, απ’ την μεριά των “απο κάτω” και της ζωής τους / μας.

Αυτό είναι που συμβαίνει ήταν προβλέψιμο (από εμάς)... Αξιοποιώντας όσο καλύτερα μπορούν την επιτυχία του μαζικού πλατφορμιασμού των δυτικών (κατά κύριο λόγο) πληθυσμών, την επιτυχία δηλαδή του γεγονότος ότι η γενετική μηχανική / μεταλλάξεις επιβλήθηκε δια της βίας στα ανθρώπινα ζώματα, και ότι ταυτόχρονα αποκρύβεται όσο είναι δυνατόν (και σίγουρα δεν έχει προκαλέσει την έκρηξη οργής που θα έπρεπε) ο νοσηρός και φονικός χαρακτήρας των μεταλλάξεων που προκαλούν οι mRNA πλατφόρμες, οι βιοτεχνολογικές εταιρείες “σπάνε τα δεσμά” που τις κρατούσαν υπό έλεγχο εδώ και 4 δεκαετίες. Τώρα η επέλασή τους μοιάζει ανεξέλεγκτη. Ενώ η γενετική μηχανική σακατεύει και σκοτώνει αποδεδειγμένα τα αφεντικά και οι δημαγωγοί τους προχωρούν στη διεύρυνση του μετώπου της επίθεσής τους, για να “απελευθερώσουν”, ειδικά στην ε.ε., την βιομηχανική παραγωγή τροφίμων από βιο-τεχνολογικά κατασκευασμένες “πηγές”, απ’ τους νομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς περιορισμούς τους οποίους είχαν επιβάλει μαζικά κινήματα κατά των μεταλλάξεων κυρίως στη δεκαετία του 1980.

Όπως έγινε με την μαζική πλαστογραφία / εξαπάτηση των δήθεν “εμβολίων”, όπου οι mRNA πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης των κυττάρων προωθήθηκαν σαν αθώα, συνηθισμένα εμβόλια έτσι ώστε οι πληθυσμοί να μην καταλάβουν και να μην αντιδράσουν, έτσι και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανανεωμένη εκστρατεία πλαστογραφίας / εξαπάτησης σε ότι αφορά τις σχεδιασμένες, εμπορικά εκμεταλλεύσιμες μεταλλάξεις φυτών και ζώων: αν και ο όρος gene editing (που σημαίνει: γενετική κοπτοραπτική...) αναφέρεται εδώ κι εκεί, προβάλλεται σαν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είναι πραγματικά, κατευναστικά, καθησυχαστικά, μιας και ο “πολύς κόσμος” δεν καταλαβαίνει, και αδιαφορεί να καταλάβει. Ταυτόχρονα, όπως ακριβώς δημιουργήθηκε δημαγωγικά η ιδέα μιας “υγιειονομικής κρίσης” κατασκευάζεται τώρα η ιδέα της “διατροφικής κρίσης”, μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης που περνάει απ’ το στομάχι, για να νομιμοποιηθεί σα “σωτηρία” η γενετική και οι διάφορες επιθετικές, νοσηρές, καταστροφικές βιοτεχνολογίες.

Δύο είναι τα εμπόδια που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος στην ευρώπη. Το πρώτο είναι η γενικά αρνητική ιδέα που υπάρχει στους πληθυσμούς (κληρονομιά των αγώνων των ‘80s) σε σχέση με τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς / GMOs. To δεύτερο είναι η ίδια η νομοθεσία στην ε.ε. που, και πάλι σα συνέπεια των μαζικών κινημάτων, από το 2001 απαγόρευε (ή έβαζε αυστηρούς περιορισμούς) στην “απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον”. Σ’ αυτό το νομικό πεδίο υπάρχει όμως ένα ειδικό και πολύ πιο πρόσφατο χρονικά αγκάθι.

Πώς θα υπερφαλλαγιστεί η γενική δυσθυμία έως άρνηση των ευρωπαίων υπηκόων απέναντι στις γενετικές επεμβάσεις / μεταλλάξεις και τους GMO; Αλλάζοντας ορολογία, παίζοντας με τις λέξεις!!! Οι γενετικές επεμβάσεις, “διορθώσεις”, τροποποιήσεις, “ενισχύσεις” που είναι έτοιμες να ξεχυθούν στις κουζίνες και στα πιάτα (λένε οι ειδικοί των αφεντικών και οι δημαγωγοί τους) GMOs) δεν είναι μεταλλάξεις, επειδή (λένε) “δεν εισάγονται ξένα γονίδια στο dna του ενός ή του άλλου είδους”....

Ποτέ, ποτέ, ποτέ όμως ο χαρακτηρισμός (γενετική) μετάλλαξη δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή ξένων γονιδίων, την “διαγονιδιακή” κοπτοραπτική με μεταφορά γενετικού υλικού από το ένα είδος στο άλλο! Αντίθετα κάθε είδους σχεδιασμένη, μηχανική, βιοτεχνολογική τροποποίηση του γονιδιώματος οποιουδήποτε είδους, άσχετα με τον τρόπο που θα γινόταν και τους “στόχους” της, ονομαζόταν μετάλλαξη!
Τώρα η στοχευμένη παραπληροφόρηση / εξαπάτηση υποστηρίζει ότι επειδή δεν εισάγονται “ξένα γονίδια” στο dna του ενός ή του άλλου είδους (φυτού, ζώου) δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας... Ακόμα κι αυτό είναι τερατώδες ψέμα: χάρη στις προόδους της συνθετικής βιολογίας, χάρη δηλαδή στις τεχνολογικές δυνατότητες να φτιάχνονται αλληλουχίες dna ή rna στο εργαστήριο, κατά βούληση, είτε με αντιγραφή είτε χωρίς αντιγραφή υπαρκτών (στη φύση) αλληλουχιών, η εισαγωγή ξένων γονιδίων, συνθετικών αλληλουχιών στα dna είναι βασικό στοιχείο της τωρινής γενετικής κοπτοραπτικής [1Περισσότερα και αναλυτικότερα για την συνθετική βιολογία, στα Cyborg 5, άνοιξη 2016 (Συνθετική βιολογία και μοριακός προγραμματισμός: τα κύτταρα ως αλυσίδα (ανα-παραγωγής), και Cyborg 20, άνοιξη 2021 (Συνθετική βιολογία, η γενεαλογία: η ζωή είναι φτηνή!)].

Αυτή η εξαπάτηση έχει ήδη αποτύχει νομικά - κι αυτό είναι το πρόσφατο αγκάθι που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αφεντικά των βιοτεχνολογικών εταιρειών και ερευνών. Τον Ιούλιο του 2018 το δικαστήριο της ε.ε., ύστερα από προσφυγή οικολογικών οργανώσεων και παραγωγών βιολογικών προϊόντων στη γαλλία, αποφάσισε ότι και αυτές οι “νέες τεχνολογίες (η cripsr/cas9 και άλλες παρόμοιες) παρεμβάσεων στο γονιδίωμα” δημιουργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς / GMOs, συνεπώς εμπίπτουν στις απαγορεύσεις και στους περιορισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας του 2001.
Φυσικά αυτή η απόφαση δεν φρενάρει την επέλαση της γενετικής χειραγώγησης των πάντων! Η “επιτυχία” των mRNA πλατφορμών στην ευρώπη και όχι μόνο έγινε εφικτή επειδή με πανηγυρικό τρόπο στις 10 Ιούλη 2020 το ευρωκοινοβούλιο με ψήφους 505 υπέρ, 67 κατά (και 109 αποχές), αποφάσισε να “παγώσει” (δηλαδή να ακυρώσει) την ευρωπαϊκή νομοθεσία του 2001 κατά των GMOs έτσι ώστε να “απελευθερωθούν” οι mRNA πλατφόρμες για χρήση σε βάρος ανθρώπων· και τέσσερεις ημέρες μετά, στις 14 Ιούλη 2020 το “ευρωπαϊκό συμβούλιο”, δηλαδή οι κεντρικές πολιτικές βιτρίνες των ευρωπαϊκών κρατών / μελών, επικύρωσαν ομόφωνα το “πάγωμα” / ακύρωση! [2Περισσότερα και αναλυτικότερα στην “ασταμάτητη μηχανή” (sarajevomag.gr) στις 21 Ιούνη του 2021: Αυτοί ξέρουν (1) και (2).]
Πώς ακύρωσαν την ίδια την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά των μεταλλάξεων; Μακριά απ’ τα μάτια των υποτελών, και με το επιχείρημα της επί τούτου κατασκευασμένης “έκτακτης ανάγκης”, αν και υπήρχε η δυνατότητα για κανονικά, παραδοσιακά εμβόλια, αν αυτό ήταν το ζητούμενο. Όχι, δεν ήταν αυτό! Τα ζητούμενα της υγιειονομικής τρομοεκστρατείας ήταν άλλα, ήταν πολλά, στρατηγικής σημασίας· κι ανάμεσα σ’ αυτά το σπάσιμο στην πράξη των εμποδίων για την επέλαση των βιοτεχνολογιών.

Αφού αυτό έγινε μία φορά, με την κατασκευή και την επίκληση “έκτακτης ανάγκης”, για να μην γίνει δεύτερη φορά, αυτή τη φορά με την κατασκευή και την επίκληση “διατροφικής κρίσης”; Ο δρόμος που άνοιξε το 2020 - 2021 φαρδαίνει κι άλλο, καθώς μια κατάσταση εξαίρεσης (επαπειλούμενη πείνα...) είναι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος για να προσπεράσουν τα αφεντικά όχι μόνο τη νομοθεσία του 2001 (μικρό πρόβλημα: οι ευρωπαϊκοί “θεσμοί” έχουν υιοθετήσει ήδη το παραμύθι ότι δεν πρόκειται πια για μεταλλάξεις και GMOs...) αλλά κυρίως την δικαστική απόφαση του 2018, που αφορούσε ακριβώς αυτές τις δήθεν ακίνδυνες “νέες γενετικές τεχνολογίες”!

Έχει ωστόσο το πολιτικό και όχι μόνο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ΠΡΙΝ τον πόλεμο στην ουκρανία, το επιχείρημα υπέρ του gene editing ήταν ... η “κλιματική κρίση”! Αλλά ο πόλεμος στην ουκρανία και η “προοπτική πείνας” (;;;) μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο τρομοκρατικά, πολύ πιο πιεστικά σε βάρος των πληθυσμών. Αυτή η αλλαγή στην βιομηχανική παραγωγή φόβων και απειλών (με το κατάλληλο όφελος για τ’ αφεντικά) είναι μια ακόμα απόδειξη, αν χρειαζόταν κάποια, για την βίαιη εξαπάτηση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια ορισμένα ντοκουμέντα της τρέχουσας κατάστασης.

Ziggy Stardust

[...]

...η συνέχεια στο έντυπο τεύχος του Cyborg.
[ σημεία διακίνησης ]

Σημειώσεις

1 - Περισσότερα και αναλυτικότερα για την συνθετική βιολογία, στα Cyborg 5, άνοιξη 2016 (Συνθετική βιολογία και μοριακός προγραμματισμός: τα κύτταρα ως αλυσίδα (ανα-παραγωγής), και Cyborg 20, άνοιξη 2021 (Συνθετική βιολογία, η γενεαλογία: η ζωή είναι φτηνή!).
[ επιστροφή]

2 - Περισσότερα και αναλυτικότερα στην “ασταμάτητη μηχανή” (sarajevomag.gr) στις 21 Ιούνη του 2021: Αυτοί ξέρουν (1) και (2).
[ επιστροφή]

κορυφή