Cyborg
Cyborg #24 - 06/2022

#24 - 06/2022

01001100110124 – cyborg

Το μεγάλο πλιάτσικο. Είναι αναμενόμενο ότι μετά από μια μεγάλη νίκη (ή μετά απ’ αυτό που μοιάζει τέτοιο) οι κερδισμένοι πανηγυρίζουν, γιορτάζουν, μιλάνε για την επιτυχία τους.
Τον Μάρτη του 2022 η ευυπόληπτη τεχνο-επιστημονική επιθεώρηση Scientific American είχε ένα ολόκληρο τεύχος / αφιέρωμα 80 σελίδων ακριβώς αυτού του είδους: πανηγυρικό. Ο γενικός τίτλος How Covid Changed The World (Πώς η covid άλλαξε τον κόσμο) και τα 22 άρθρα του τεύχους εξιστορούσαν πλευρές αυτής της νίκης - κρίμα που οι μόνιμα ignorants υπήκοοι δεν ασχολούνται με τέτοια μικροπράγματα...

Ένα απ’ τα επινίκεια άρθρα έχει τίτλο “Οι θεραπείες του σγγελιοφόρου RNA επιτέλους έφτασαν”. Δεν χρειάζεται πια (σίγουρα μεταξύ των ειδικών) να χρησιμοποιούνται ψευδώνυμα του είδους “εμβόλια”. Όπως είπε πριν μισό χρόνο ο ceo της φαρμακομαφίας Bayer, “τώρα ορμάμε”.

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο άρθρο:

Καθοδηγώντας τα κύτταρα μας να φτιάχνουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες μπορούμε να ελέγξουμε την γρίπη, τα αυτοάνοσα νοσήματα, ακόμα και τον καρκίνο.
Μέσα σε 17 χρόνια, οι θεραπείες αγγελιοφόρου RNA έγιναν από μια υπόθεση παγκόσμια σωτηρία. Τα εμβόλια για την covid-19 της Pfizer-BioNtech και της Moderna που έγιναν σε εκατοντάδες εκατομύρια ανθρώπων, έσωσαν αμέτρητες ζωές.
Το 2005 η Katalin Kariko κι εγώ φτιάξαμε έναν τρόπο για να δημιουργούνται mRNA μόρια που δεν θα προκαλούν επικίνδυνες φλεγμονές όταν εισάγονται σε ιστούς ζώων. Το 2017 ο Norbert Pardi κι εγώ υποστηρίκαμε ότι κατάλληλα διαμορφωμένο mRNA, που θα μπει σε ανθρώπινα κύτταρα μέσω ενός λιποειδούς νανοσωματιδίου, θα προστατεύει το mRNA απ’ το να διασπαστεί απ’ την αντίδραση του ανθρώπινου σώματος, και θα υποδείξει στο ανοσοποιητικό σύστημα να παράξει αντισώματα που εξουδετερώνουν έναν εισβολέα ιό πιο αποτελεσματικά απ’ ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα έκανε από μόνο του. Τόσο οι Pfizer-BioNTech όσο και η Moderna χρησιμοποίησαν στα εμβόλιά τους αυτήν την “πλατφόρμα” ρευστών νανοσωματιδίων, που είναι γνωστή σαν mRNA-LNP.... Η πλατφόρμα ξεπέρασε τις περισσότερες πιο συμβατικές προσεγγίσεις, κατά τις οποίες οι ιοί των εμβολίων καλλιεργούνται στο εργαστήριο σε κύτταρα ή σε αυγά.... Η επιτυχία εμπνέει ερευνητές, εταιρείες και κυβερνήσεις να προωθήσουν mRNA θεραπείες για πολλές μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανόμενης της γρίπης, του κυτταρομεγαλοϊού, του ιου 2 του έρπητα, της ελονοσίας, του νοροϊού, της φυματίωσης, του δάγκειου πυρετού, της λύσσας, του Zika, του HIV, της ηπατίτιδας C, και όλων των κορωνοϊών...

Ο συγγραφέας λέγεται Drew Weissman, έχει πατεντάρει τα συγκεκριμένα νανο-λιπίδια, και όπως πληροφορεί η επιθέωρηση πληρώνεται απ’ τις εταιρείες που τα χρησιμοποιούν. Κατ’ αρχήν απ’ τις φαρμαμομαφίες Pfizer-BioNtech και Moderna. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να εξηγήσει το γιατί τα επιστημονικά ψέμματα εκτός από τερατώδη είναι και προσοδοφόρα: οι mRNA πλατφόρμες έχουν δολοφονήσει χιλιάδες και έχουν σκατέψει εκατομύρια πρωτοκοσμικών... Οπότε η “επιτυχία” τους είναι, τελικά, η φονικότητα και η νοσηρότητά τους. Επιπλέον, πρωτεργάτης στο τεχνικό ζήτημα των νανολιπιδίων ήταν ο Malone, αλλά η αναφορά στο όνομά του απαγορεύεται, αφού είναι έντονα επικριτικός για την φονική χρήση των “πλατφορμών”. 

Υπάρχει όμως ένα σημείο στο οποίο ο συγκεκριμένος τεχνικός, μέσα στο θριαμβευτικό παραλήρημά του, λέει την αλήθεια: ο στόχος (και) αυτής της τεχνολογίας είναι το να “ξεπεραστεί σε απόδοση” το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει πρώτα να αχρηστευτεί (να μην αντιδράσει, δηλαδή, στην εισαγωγή ξένων σωμάτων στον οργανισμό) και, στη συνέχεια, να γίνει πειρατεία σε βάρος του, ώστε να “δουλεύει” σύμφωνα με τις αλλότριες προδιαγραφές των βιομηχάνων της υγείας και των βιοτεχνολόγων.

Η δυτική βιολογία και οι λοιπές επιστήμες αντιλαμβάνονται το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα κσι το σώμα σαν πεδίο μάχης. Πρόκειται για μια αντίληψη ιστορικά, ιδεολογικά και οικονομικά προσδιορισμένη, αφού άλλοι πολιτισμοί (ακόμα και σύγχρονοι) έχουν τελείως διαφορετικές εννοήσεις. Όλη η δυτικής προέλευσης ορολογία για το πως συμπεριφέρεται το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ορολογία πολέμου...

Δεν είναι, κατά συνέπεια, συμπτωματικό ότι η γενετική / βιοτεχνολογική έφοδος για την εξουδετέρωση, την καταστροφή, την μεσολάβηση και την βιο-μηχανική υποκατάσταση του ανθρώπινου, φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος ακολουθεί τα βήματα της τεχνολογικής αναβάθμισης του κανονικού πολέμου. Όποιος ασχολείται μ’ αυτό το δυσάρεστο ζήτημα, με το πως δηλαδή αντιλαμβάνεται και οργανώνει τον πόλεμο (την εξόντωση των αντιπάλων) ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα, θα ξέρει τον σταθερό προσανατολισμό προς την όλο και πιο έντονη μηχανοποίηση, με την ταυτόχρονη αφαίρεση των όποιων υπολειμάτων ανθρώπινης ηθικής είχαν απομείνει. Είναι γνωστό: αν μια “έξυπνη βόμβα” διαλύσει ένα σχολείο ή έναν γάμο (αντί για έναν καθαρά στρατιωτικό στόχο), τότε οι ιθύνοντες αυτού του έντονα αυτοματποιημένου πολέμου θα σηκώσουν τους ώμους τους και θα μιλήσουν για “παράπλευρες απώλειες” - αντί για σφαγή και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτή ακριβώς είναι η οπτική μέσα απ’ την οποία ο Weissman και πολλοί σαν δαύτον, απ’ την μια μεριά προωθούν την μηχανική υποκατάσταση (το “χακάρισμα”) του ανθρώπινου ανοσοποιητικού έτσι ώστε να είναι ελέγξιμο και προγραμματίσιμο, ενώ απ’ την άλλη θεωρούν αμελητέες “παράπλευρες απώλειες” τις δεκάδες χιλιάδες των δολοφονημένων και τα εκατομμύρια των σακατεμένων σ’ αυτήν την εκστρατεία. Φυσικά, όπως συμβαίνει και στους κανονικούς πολέμους, το “αντάρτικο των ζωντανών” (στην προκειμένη περίπτωση των διαρκώς μεταλλασόμενων ιών) αμφισβητεί τις δυνατότητες της μηχανικής / γενετικής καταστροφής και υποκατάστασης του ζωντανού (του φυσικού ανοσοποιητικού). Αλλά αυτά, για τους επελαύνοντες τεχνοκράτες είναι ασήμαντα.

Λιγότερο ή περισσότερο διακηρυγμένα, όλοι οι maistream γενετιστές, βιοτεχνολόγοι, συνθετικοί βιολόγοι, αλλά και οι νευροεπιστήμονες, οι “επιστήμονες της συνείδησης” και λοιποί, είναι πια οπαδοί του μετα-ανθρωπισμού. Δουλεύουν και ρητορεύουν υπέρ ενός καπιταλιστικού κόσμου που το μόνο ανθρώπινο θα είναι οι ελάχιστες διαφοροποιήσεις του απ’ τις μηχανές, απ’ το “πάγιο κεφάλαιο”...

Ziggy Stardust

κορυφή