Cyborg
Cyborg #21 - 06/2020

#21 - 06/2021

bytes & genes

Cyborg 21

Ύλη (σχεδόν) εκ του μηδενός. Η σχάση των πυρήνων (ας την πούμε “πυρηνική τεχνολογία” αν και συμβαίνει σε συγκεκριμένα υλικά πολύ πριν το είδος μας καταφέρει να την κάνει όπλο) είναι η πρακτική απόδειξη ότι η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια και φως. Το αντίθετο μπορεί ένα συμβεί;
Ένα πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σαγκάη τείνει να το πετύχει. Ο “Σταθμός Ακραίου Φωτός” είναι μια διάταξη παραγωγής laser σχεδιασμένη για να παράξει laser 100 ισχύος petawatts (ένα petawatt ισούται με ένα τετράκις εκατομύριο watt). Όταν η εγκατάσταση μπει σε λειτουργία (υπολογίζεται σε 2 χρόνια) αυτό το laser θα έχει ενέργεια 10.000 φορές μεγαλύτερη απ’ το σύνολο των ηλεκτρικών δικτύων του πλανήτη. Μ’ αυτή την ενέργεια θα μπορεί να παράξει ύλη και αντιύλη απ’ το διαστημικό κενό.

Πώς; Το κενό δεν είναι απόλυτο. Περιλαμβάνει ζεύγη ποζιτρονίων (“αντιύλη”) και ηλεκτρονίων (ύλη)  τα οποία όμως αλληλοεξουδετερώνονται. Το lazer μπορεί να εμποδίσει αυτήν την αλληλοεξουδετέρωση και να προκαλέσει την εκπομπή ακτίνων γ απ’ αυτά τα στοιχειώδη σωματίδια, που θα δημιουργήσει περισσότερα ηλεκτρόνια και ποζιτρόνια. Αν υπάρξει μια ελάχιστη συγκέντρωση τους, θα έχει προκύψει εντοπίσιμη ύλη και αντιύλη.

Και τι αξία έχει όλη αυτή η ιστορία; Κατά τον Andrei Seryi, διευθυντή του ινστιτούτου John Adams του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεγάλη: Θα μπορέσουμε άραγε στο μέλλον να μετατρέψουμε την ενέργεια σε χρόνο και τον χρόνο σε ενέργεια;

Πώς το είπατε;

 
Cyborg 21

Από απειλή σε απειλή. Η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία έχει υιοθετηθεί ήδη απ’ τους καθεστωτικούς σαν Μονάδα Μέτρησης Καταστροφής! Οι καταστροφολόγοι της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης “μετράνε” τις επερχόμενες (άλλες) “Αποκαλυψεις” σε μονάδες covid.

Υπάρχει ήδη μια προφητεία για επερχόμενη “κατάρρευση του internet” καταστροφικής τιμής 100 φορές όσο ο covid! Φυσικά θα πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια κάποιων εχθρών, και δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε ποιοί μπορεί να είναι αυτοί...

Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αλλήλων (σαν τμήμα του 4ου παγκόσμιου πολέμου) συμβαίνουν κανονικά ως γνωστόν· και είναι αυτές οι “μικροποσότητες” που δίνουν μορφή στην μεγα-απειλή. Η γενική κατάρρευση του δικτύου όμως θα κτυπήσει (λένε οι προφήτες) τις ζωές όλων μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, παράγουμε, διασκεδάζουμε, υπάρχουμε· όλα τα τηλε- που με κέφι ή βία κτίζονται σ’ αυτούς τους ζόρικους καιρούς.

Οπότε; Το καταλαβαίνετε: χρειάζεται περισσότερη Ασφάλεια, ακόμα περισσότερη Ασφάλεια, η απόλυτη Ασφάλεια - κάθε “κοινωνικά υπεύθυνος” πολίτης πρέπει να συμβάλει σ’ αυτήν!! Αφού κάθε δικτυωμένη μηχανή (pc, έξυπνο τηλέφωνο ή άλλη συσκευή, κλπ) είναι από μόνη της εν δυνάμει ευάλωτη σε μια “διάβρωση” που, ύστερα θα διαδοθεί στον κυβερνοχώρο μολύνοντάς τον με ταχύτητα 100 και 1000 φορές μεγαλύτερη του covid, κάθε επιμέρους μηχανή θα πρέπει να “εμβολιαστεί”... Με κάποιο λογισμικό επιτήρησης και εξουδετέρωσης των επικίνδυνων εισβολεών (πλήρους ελέγχου, δηλαδή, του σκληρού δίσκου σας)...

Κι αν γίνετε “αρνητές”; Θα έχετε συνέπειες: cyber εξορία και αποκλεισμό... 
Τί δεν καταλαβαίνετε;

 
Cyborg 21

Γενετικές μεταλλάξεις με τον τόνο. Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στη βραζιλία το 2013: έφτιαξε, πούλησε και σκόρπισε μια ευνουχισμένη εκδοχή του κουνουπιού Aedes aegypti με σκοπό την εντατική μείωση του πληθυσμού τους ώστε να μην μεταδίδουν επικίνδυνους ιούς. Η (αγγλική) βιοτεχνολογική Oxitec αποδείχθηκε πολλαπλάσια επικίνδυνη η ίδια: εκείνο που πέτυχε ήταν να προκύψουν κουνούπια γενετικοί Φρανκεστάιν - όπως έδειξε αναλυτικά μια έρευνα του Yale (περισσότερα στο ο ευνουχισμός των μυγών, cyborg 16, Οκτώβρης 2019).

Τι σημασία όμως έχουν οι αποτυχίες και οι καταστροφές που σπέρνει στον διάβα της η “ανάπτυξη της επιστήμης” όταν υπάρχουν γερές πλάτες; Την Oxitec στηρίζει (πάλι αυτό;) το ίδρυμα του Bill και της Melinda Gates... Συνεπώς εξασφάλισε ένα καινούργιο συμβόλαιο για το ίδιο σχέδιο, αυτή τη φορά στην αμερικανική ενδοχώρα. Στη Φλόριντα. Η άδεια που δόθηκε είναι (για τους τύπους) για δοκιμαστική χρήση - ξέρετε όμως τι σημαίνουν αυτά τα “προσωρινά”...

Οι κάτοικοι της περιοχής όπου η Oxitec θα αμολύσει δεκάδες χιλιάδες μεταλλαγμένα κουνούπια αντιδρούν... Λένε ότι γνωρίζουν ότι το “πείραμα” απέτυχε αλλού, και ότι δεν θέλουν να γίνουν οι ίδιοι πειραματόζωα... Η απάντηση που παίρνουν είναι αποστομωτική (και γνωστή): Είστε ειδικοί; Αφού δεν είστε βγάλτε τον σκασμό!!! Παλιοψεκασμένοι!!! (Στ’ αλήθεια: αυτή είναι η αντιμετώπιση στη Φλόριντα...)

Έτσι πάει το σχέδιο· δεν μπορεί να επιταχυνθεί η 4η βιομηχανική επανάσταση αν ο καθένας έχει γνώμη και θέλει, μάλιστα, να λαμβάνεται υπόψη...
Κατοχή λεγόταν αυτό - τώρα;

 
Cyborg 21

Τεχνο-ελευθερία για όλους! Όλο το στράτευμα του “πολέμου κατά του αόρατου εχθρού”, caradinieri, pfizerοι, θα έπρεπε να πανηγυρίζουν (αλλά, φευ, αποστρέφουν το βλέμμα τους από κάτι αιρετικούς σαν εμάς). Οι τεχνολόγοι του αμερικανικού πενταγώνου έφτιαξαν ένα υποδόρειο chip που “ανιχνεύει” τον covid πριν τολμήσει να προκαλέσει συμπτώματα!

... Το εγκαθιστάς κάτω απ’ το δέρμα σου κι αυτό που σου λέει είναι ότι υπάρχουν κάποιες χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα σου, κι αυτό σημαίνει ότι αύριο θα έχεις συμπτώματα... δήλωσε όλο καμάρι ο απόστρατος καραβανάς Matt Hepburn, που ανήκει στους επικεφαλής του τμήματος μεταδοτικών ασθενειών της DARPA, του τεχνολογικού βραχίονα του αμερικανικού στρατού. Οι στρατιώτες λαμβάνουν το σήμα, και ύστερα κάνουν ένα seld test επιτόπου· έχουμε μια ακριβή πληροφορία μέσα σε 3 με 5 λεπτά.

Η DARPA δεν εφηύρε μόνο τον ηλεκτρονικό “ανιχνευτή” που εμφυτεύεται και προσέχει το ποιος εχθρός εισβάλει στο σώμα, απαλλάσσοντας το ανοσοποιητικό απ’ αυτήν την ξεπερασμένη, πρωτόγονη δουλειά... Εφηύρε και το άλλο μισό: ένα φίλτρο που κάνει αιμοκάθαρση και αφαιρεί τον ιό απ’ το αίμα...
Έχουν μπει σε δοκιμές και τα δύο - κατ’ αρχήν στον αμερικανικό στρατό.

Πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης των κυττάρων· εμφυτεύσιμα ψηφιακά μικροτσίπ ανίχνευσης· φίλτρα καθαρισμού: οι πρωτοκοσμικές κοινωνίες θα πρέπει να τιμήσουν τον covid με μνημεία σε κάθε πόλη, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις (στρατιωτικές, εννοείται). Διότι, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι μόνο (ή δεν είναι κυρίως) οι ευκαιριακές εισβολές ιών που θα πρέπει να εντοπίζονται σε χρόνο μηδέν. Κάθε “χημική αντίδραση” μέσα στο σώμα κάτι δείχνει· ίσως σκέψεις απαγορευμένες...

Οι τεχνολόγοι της (κάθε) DARPA ξέρουν.

 
Cyborg 21

Μεταλλάξεις (αδέσποτες). Η γενετική κοπτοραπτική είναι της μόδας· πολύ περισσότερο απ’ όσο καταλαβαίνουν τα θύματά της. Μ’ αυτήν, για παράδειγμα, μεταλλάσσονται οι αδενοϊοί που ύστερα, σερβιρισμένοι σαν εμβόλια, εισάγονται στα ανθρώπινα σώματα... (Οι mRNA πλατφόρμες χρησιμοποιούν άλλες γενετικές τεχνολογίες.... εξίσου “ασφαλείς και αποτελεσματικές”...)

Είναι όμως το gene editing ασφαλές; Οι έρευνες που δεν πληρώνονται απ’ τα βιοτεχνολογικά λόμπυ και τις αντίστοιχες μαφίες του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος δείχνουν επίμονα, η μία μετά την άλλη, ότι το κόψε ράψε είτε στο dna είτε στο rna των κυττάρων έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Η μακάβρια ιδέα των γενετιστών που προωθούν το κόψιμο και το ράψιμο των αλληλουχιών στους γενετικούς κώδικες είναι ότι αυτοί είναι συναρμολόγηση “ανεξάρτητων” τμημάτων, οπότε κάθε ένα απ’ αυτά μπορεί να σντικατασταθεί με ένα άλλο, τεχνολογικής κατασκευής. Οι έρευνες όμως στις εφαρμογές του gene editing σε ζώα δείχνουν ότι αυτοί οι “κώδικες” συμπεριφέρονται όχι σαν άθροισμα κομματιών αλλά σαν ενιαίο όλο, με “πληροφορίες κατάστασης” να διατρέχουν ολόκληρη την γενετική αλυσίδα, απ’ την μια άκρη της ως την άλλη. Συνεπώς, όταν “αντικαθίσταται” ένα τμήμα, αυτό επηρεάζει την συμπεριφορά ολόκληρης της αλυσίδας, και μάλιστα με εντελώς μη προβλέψιμο τρόπο: “αλλαγές” (δηλαδή μεταλλάξεις) εμφανίζονται οπουδήποτε, πέρα απ’ την περιοχή όπου έγινε η κοπτοραπτική.
Με δυο λόγια: η ιδέα του γενετικού Lego δεν είναι απλά ηλίθια. Είναι εγκληματική!!

Δεν είναι όμως ξεκάθαρο ότι όλοι αυτοί οι έντιμοι ερευνητές που αναδεικνύουν τέτοια πράγματα δρουν “αντι-επιστημονικά”, εναντίον των συμφερόντων των εταιρειών συγγνώμη, των λαών, και ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για “ψεκά”; Είναι!!!
Να απαγορευτούν λοιπόν αμέσως τέτοιες έρευνες!!! Το ζητούν με τον τρόπο τους και διάφοροι “επαναστάτες”!!

κορυφή