Cyborg
Cyborg #21 - 06/2021

#21 - 06/2021

Διαβατήρια ανοσοποίησης

Είπαν ότι ο εξοχότατος πρωθυπουργός του ελλαδιστάν είχε μια καταπληκτική ιδέα: διαβατήρια υγείας ώστε να δημιουργηθεί μια “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας” για τα ενδοευρωπαϊκά διακρατικά ταξίδια!
Αλήθεια; Είναι τόσο έξυπνος ο εξοχότατος; Αμ δε! Ένα παιδί για τα θελήματα των αφεντικών είναι κι αυτός, όπως και ο προηγούμενος, όπως γενικά οι πολιτικές βιτρίνες. Με τα ανάλογα ανταλλάγματα φυσικά - για την ανάπτυξη του τόπου...

Η ιδέα ότι μπορούμε να συζητάμε για οποιοδήποτε “προϊόν” των καπιταλιστικά οργανωμένων κοινωνιών με την αντιστόρητη αφέλεια της ακινησίας του χρόνου, όπου εκείνο που ίσχυε πριν έναν αιώνα ισχύει αυταπόδεικτα και σήμερα (και θα ισχύει σε έναν αιώνα από τώρα...), είναι εγκληματική. Και όχι μόνο από διανοητική άποψη. Αυτό ισχύει για τα πάντα· ισχύει οπωσδήποτε για ότι έχει ονομαστεί “ιατρική”, “φάρμακα”, “εμβόλια”. Το πως έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί η βιομηχανία της υγείας και η φαρμακοβιομηχανία, σε συνάρτηση με άλλες βιομηχανίες (χημική, βιοτεχνολογική), κρατικούς θεσμούς (που επίσης αλλάζουν), επιστημονικές θεωρίες που έγιναν αποδεκτές σαν αλήθειες και πρώην αλήθειες που αποκαθηλώθηκαν, τεχνολογικές δυνατότητες, κοινωνικές πεποιθήσεις, ιδέες, φόβους και ελπίδες, είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσε να γεμίσει τόμους μιας πραγματικής Ιστορίας του ανθρώπινου σώματος στη δύση τα τελευταία 250 χρόνια.

Αυτή η εντελώς σχηματική και περιληπτική εισαγωγή έχει ρόλο προειδοποίησης. Εκείνοι που πίνουν νερό στο όνομα της “ιατρικής” δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Οι “ειδικοί της ιατρικής και της φαρμακολογίας”, που έγιναν αξιοσέβαστοι σαν ιερείς (αν όχι σαν “θεοί”) είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τόσο υπερ-εξειδικευμένοι (και σε αρκετές ειδικότητες τόσο αργυρώνητοι) ώστε το να θεωρούνται γενικά ανίδεοι είναι μια φιλική εκτίμηση... Εκείνοι που πίνουν νερό στο όνομα των φαρμακοβιομηχανιών (με το θεώρημα: θέλουν βέβαια να βγάζουν κέρδη αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να φροντίζουν για το καλό μας...) επίσης δεν έχουν ιδέα τι είναι εδώ και δεκαετίες το σύμπλεγμα χημικών και φαρμακευτικών κολοσσών· και, πλέον, το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα.

Κι αφού τόσες δεκάδες εκατομύρια πρωτοκοσμικών είναι τόσο ignorants και ταυτόχρονα τόσο εγωϊστές και τόσο επιπόλαιοι, γιατί να μην σέρνονται απ’ τη μύτη σα νήπια; Τόσο η δυτική βιομηχανία της υγείας όσο και οι δυτικές φαρμακομαφίες χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια κάθε αθέμιτο έως μαφιόζικο τρόπο για να κρατούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους αλλά και ο διαρκής έλεγχος πάνω στα σώματα. Υπάρχουν καλά τεκμηριωμένα βιβλία επ’ αυτού· όπως υπάρχουν και καλά τεκμηριωμένα άρθρα που περιγράφουν απ’ το πως το νεοφιλελεύθερο manual μετέτρεψε ακόμα και την ατομική φροντίδα υγείας σε καπιταλιστική δραστηριότητα (σε λογιστική σχέση “κέρδους / ζημιάς”) μέχρι το είδος των εμποδίων που έχουν συναντήσει αυτοί οι μαφιόζοι μέσα στις δυτικές κοινωνίες: απ’ την βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου μεγάλου μέρους των πρωτοκοσμικών ως την αναβάθμιση της γονικής μέριμνας για τα παιδιά...

Cyborg 21

Συμμαχίες

Η με κάθε επισημότητα ανακοίνωση της δημιουργίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunization / GAVI) το 2000, με αρχικά ανακοινωμένο στόχο την ανοσοποίηση των φτωχών κρατών, θεωρήθηκε μια έκρηξη ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος κατά κύριο λόγο του (ακόμα τότε) “πρώτου κόσμου”. Με βασικούς συμμετέχοντες τον Π(αγκόσμιο) Ο(ργανισμό) Υ(γείας), την Παγκόσμια Τράπεζα, τις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, άλλους ιδιώτες “φιλάνθρωπους”, καθώς και διάφορα ερευνητικά κέντρα, η GAVI κατασκευάστηκε με όλα τα προσόντα για full spectrum dominance στη ζωή και των θάνατο εκατομυρίων ανθρώπων τον 21ο αιώνα.

[...]

...η συνέχεια στο έντυπο τεύχος του Cyborg.
[ σημεία διακίνησης ]

Ziggy Stardust

κορυφή