Sarajevo - Αόρατες Πόλεις

 

Αλλαγές στην υποστήριξη του Sarajevo / αόρατες πόλεις και (σε ένα βαθμό) στην ασταμάτητη μηχανή από την 1η Γενάρη 2022!

 

Από την 1η Γενάρη του ’22 ολοκληρώνονται οι αλλαγές στην υποστήριξη του εγχειρήματος Sarajevo - αόρατες πόλεις, αλλαγές που σχεδιάζαμε από καιρό.

Πρώτη και βασική αλλαγή. Από την 1η Γενάρη του ’22, όσες / όσοι στηρίζουν το εγχείρημα θα παίρνουν / έχουν έναν κωδικό, μέσω του οποίου θα μπορούν να βλέπουν (ή να κατεβάζουν), σε ηλεκτρονική μορφή, τα Sarajevo.pdf και το τετράδιο για εργατική χρήση (επίσης σε μορφή pdf) της κάθε χρονιάς... όποτε θέλουν μέσα στη χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει η ηλεκτρονική αποστολή των μηνιαίων Sarajevo.pdf. Επίσης θα σταματήσει η ταχυδρόμηση του τετραδίου για εργατική χρήση (σε χαρτί).

Η πρόσβαση μέσω κωδικού θα αφορά το υλικό της χρονιάς της υποστήριξης. (Για παράδειγμα όσοι/όσες στηρίξουν το 2022 θα έχουν πρόσβαση – μέσω - κωδικού στο υλικό του ’22. Όσες/όσοι στηρίξουν το 2023 αντίστοιχα στο υλικό του ’23. Κ.ο.κ.)

Δεύτερη βασική αλλαγή. Αυτή αφορά τις αναρτήσεις της ασταμάτητης μηχανής. Από 1η Γενάρη του ’22 θα είναι «ανοικτές» (όπως τώρα) μόνο κάποιες απ’ αυτές. Για τις υπόλοιπες θα υπάρχουν μία ή δύο παράγραφοι «ανοικτές» και για τις υπόλοιπες, όποιος/όποια ενδιαφέρεται, θα διαβάζει την συνέχεια εφόσον υποστηρίζει το εγχείρημα. Δηλαδή μέσω του κωδικού του/της. Και πάλι αυτή η πρόσβαση θα έχει ετήσια διάρκεια, την χρονιά της υποστήριξης.

Τρίτη αλλαγή. Τα τετράδια για εργατική χρήση θα εξακολουθήσουν να τυπώνονται σε χαρτί (όπως τώρα) και να κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ΕΚΤΟΣ υποστήριξης (δεν θα ταχυδρομούνται...). Το ίδιο θα ισχύει και για τα μηνιαία Sarajevo.pdf: θα τυπώνονται κι αυτά σε χαρτί και θα κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αλλά δεν θα ταχυδρομούνται. Θα μπορεί όποιος/όποια ενδιαφέρεται να τα βρει με τον τρόπο που αναζητά και βρίσκει ένα βιβλίο. (Εξαιρούνται απ’ την «μη ταχυδρομική αποστολή» τα συλλογικά κινηματικά εγχειρήματα, μετά από συνεννόηση...)

Συνοψίζοντας: από 1η Γενάρη 2022 το εγχείρημα Sarajevo / αόρατες πόλεις γίνεται, απ’ την μια μεριά, «πιο ηλεκτρονικό» για όσους/όσες το στηρίζουν, και απ’ την άλλη μεριά «λίγο παραπάνω χάρτινο» για «τυχαίους» αναγνώστες / αναγνώστριες. (Όλα τα αρχεία pdf θα είναι σελιδοποιημένα έτσι ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν από κοινούς εκτυπωτές, αν κάποιος/α απ’ όσους υποστηρίζουν το εγχείρημα προτιμάει το διάβασμα σε χαρτί...)

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι’ αυτές τις αλλαγές, αλλά δεν θα τους εκθέσουμε: θα γράφαμε πολλές σελίδες για την εμπειρία αυτών των δύο τελευταίων χρόνων απ’ την σκοπιά της αντι-πληροφόρησης και της εργατικής κριτικής απ’ την μεριά μας... Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να λύσουμε προβλήματα που εντοπίσαμε, να διευκολύνουμε όσες/όσους στηρίζουν το εγχείρημα, αλλά να μην αποξενώσουμε κι εκείνους/εκείνες που έχουν περιστασιακή σχέση με την δουλειά μας.

Βασιζόμαστε πάντα στην αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σ’ εμάς και στον καθένα, την καθεμιά από εσάς! Στους καιρούς που έχουμε μπει δεν είναι απλά πολύτιμη, είναι πολύ περισσότερα. Δουλεύουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό για κοινούς σκοπούς, αλλά αυτήν την πολιτική, ανταγωνιστική συν-δράση, διανοητική και φυσική, θα πρέπει να την δημιουργούμε και να την προστατεύουμε όλοι και όλες διαρκώς, χωρίς εκπτώσεις...

Για οποιεσδήποτε απορίες αλλά και για την υποστήριξη, επικοινωνήστε μαζί μας στο mail@sarajevomag.gr για την απαραίτητη συνεννόηση.

 

 
 
 
κορυφή