Sarajevo
 

 

 

Sarajevo 57 - 12/2011
Κοινωνία άδικη, κοινωνία ψεύτρα! Ως και το μουστάκι τον έβαλε να ξυρίσει - η αδικία.
(Πρόκειται για τον κυρ Μάκη ενώ έχει συλληφθεί σε καφετέρια των Σκοπίων...)

 

η Δόξα Κρανούλας είναι αθώα!!!

Είχε - δεν είχε η αχάριστη πατρίς, πάει να φάει πάλι ένα απ’ τα παιδιά της. Που κοιμήθηκαν οι επαγρυπνούντες στις επάλξεις; Που ροχαλίζουν οι ειδικοί των συνωμοσιών; Σε ποια τρύπα έχωσαν τα κεφάλια τους οι σκανδαλοθήρες; Δείλιασαν; Κιότεψαν; Ο μουστάκι-πούρο εγκαταλείφθηκε λοιπόν στα χέρια των οχτρών; Ας ελπίζουμε ότι όλοι οι πατριώτες δουλεύουν υπόγεια, σκάβουν τούνελ κάτω απ’ τα σύνορα, κι ότι γρήγορα ο κυρ Μάκης θα είναι λεύτερος! Γιατί αυτό που του έκανε η πατρίς δεν ήταν καθόλου μα καθόλου σωστά: τον κάρφωσε στην πολιτσία του μακεδονικού κράτους! Που σημαίνει πως η αίτηση για την παράδοσή του στην ελληνική πολιτσία (μέχρι τις 20 του Δεκέμβρη με τα τωρινά δεδομένα, να κάνει Χριστούγεννα σπίτι του ο άνθρωπος), ή θα γίνει σωστά, με τα σωστά έγγραφα και τις σωστές διατυπώσεις, του είδους “παρακαλούμε την ένδοξη μακεδονική αστυνομία να μας παραδώσει τον κακούργο”, πράγμα που θα σημαίνει και αναγνώριση του γειτονικού κράτους με το συνταγματικό του όνομα, ή θα έχουμε “εθνικά προβλήματα” - και ο κυρ Μάκης θα απελευθερωθεί. Αλλά θα φταίει αυτός; Όχι. Αυτός θα φταίει άμα ζητήσει πολιτικό άσυλο στην δημοκρατία της μακεδονίας, σαν διωκόμενος για πολιτικούς λόγους; Όχι.
Εν τω μεταξύ, θέλουμε να δούμε πως θα προχωρήσει η “σκευωρία” εναντίον του! Τα όποια σε βάρος του κατηγορητήρια καταρρέουν, το ένα μετά το άλλο, χωρίς καν να δικαστεί ο άνθρωπος! Χαρακτηριστική η περίπτωση των δύο ματς της Καβάλας με τον Αγροτικό Αστέρα. Η δήθεν ενοχλημένη καθεστωτική “καθημερινή”, στις 2 Νοέμβρη, κάτω απ’ τον τίτλο φινάλε “φαρσοκωμωδία” στα στημένα με αθώωση και του Αγροτικού Αστέρα, ξεδίπλωνε το πανόραμα της αποτυχημένης “σκευωρίας” περί δήθεν “στημένων” στο άγιο ελληνικό πρωτάθλημα, και τα λοιπά και τα λοιπά. Διαβάστε όσοι / όσες δεν ξέρετε, κι όσοι ξέρετε θυμηθείτε:

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κάθαρσης που άρχισε στον χώρο του ποδοσφαίρου με αφορμή τις εκθέσεις της UEFA και την έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για στημένους αγώνες, κατέληξε σε φιάσκο με ευθύνη της ΕΠΟ.
Χθες εκδόθηκε η πιο σκανδαλώδης και αλλοπρόσαλλη απόφαση που αφορούσε τον Αγροτικό Αστέρα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ - Φούτμπολ Λιγκ 2 για χειραγώγηση των δύο αγώνων με την Καβάλα το 2009. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τον Αγροτικό Αστέρα κηρύσσοντας απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη για “δωροδοκία”. Όμως στις 28 Ιουλίου η ίδια επιτροπή για την ίδια υπόθεση είχε ενοχοποιήσει τον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας!
Στο σκεπτικό της για τον αγώνα Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας στις 28/10/2009 ανέφερε μεταξύ άλλων: “η Επιτροπή οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κ. Ριαβόγλου, με τη βοήθεια ασφαλώς και ποδοσφαιριστών του…”. Συμπερασματικά, η Επιτροπή της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούλιο έκρινε τον πρόεδρο και ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα ένοχους για χειραγώγηση των προαναφερθέντων αγώνων και χθες για την ίδια υπόθεση τους αθώωσε! Επίσης, χθες η ίδια επιτροπή τιμώρησε τον Αετό Σκύδρας με αφαίρεση πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ 2 για απόπειρα δωροδοκίας, ενώ απήλλαξε τη Δόξα Κρανούλας που ήταν η αντίπαλη ομάδα. Ο πρόεδρος του Αετού, Γ. Ναυρινιάδης, τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στο ποδόσφαιρο για τρία χρόνια. Εξάλλου, η πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ - Φούτμπολ Λιγκ 2 τιμώρησε τον Αετό Σκύδρας με υποβιβασμό στη Δ΄ Εθνική λόγω ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας στον αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης και τον πρόεδρο κ. Ναυρινιάδη με εφ’ όρου ζωής απαγόρευση στο ποδόσφαιρο.
Η υπόθεση των στημένων αγώνων φτάνει με αυτόν τον τρόπο στο τέλος της, αφού η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν πρόκειται ν’ ασχοληθεί με άλλους αγώνες εκτός αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις έρευνες της δικαιοσύνης. Όμως η ολοκλήρωση της υπόθεσης αφήνει εκτός πειθαρχικού ελέγχου πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν ύποπτα χειραγώγησης από την UEFA και από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα αυτών των αγώνων εμφανίζονται πολλές φορές ίδιες ομάδες (ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας, Διαγόρας, Πανθρακικός) οι οποίες ελέγχθηκαν μόνο για ένα παιχνίδι και αθωώθηκαν.
Οι αγώνες για τους οποίους δεν κρίθηκε σκόπιμο να οδηγηθούν ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων είναι: Δόξα Δράμας - Καλαμάτα, Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος, Ιωνικός - Δόξα Δράμας, Δόξα Δράμας - Ιωνικός, Δόξα Δράμας - Εθνικός, Λεβαδειακός - Πανθρακικός, Λεβαδειακός - Διαγόρας, Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός, Διαγόρας - Ατρόμητος, Ιωνικός - Ατρόμητος, Κέρκυρα - Καστοριά, Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΣ Γιάννινα - Αγροτικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας, Διαγόρας – Εθνικός, Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας, Πανθρακικός – Πανιώνιος, Καλλιθέα - Πανθρακικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός - Ηλιούπολη, Ιωνικός - Θρασύβουλος, Ηλυσιακός - Εθνικός, Εθνικός - Καλαμάτα, Αναγέννηση Γιαννιτσών - Νίκη Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς - Αχιλλέας Τριανδρίας και Ηλιούπολη - Εθνικός.

Φυσικά οι κακοπροαίρετοι και οι φιλύποπτοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν· δημοκρατία έχουμε. Όμως το πόσο σοβαρά πήραν την υπόθεση της “κάθαρσης” στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι αρμόδιοι φαίνεται απ’ το ότι το μαχαίρι πήγε πιο βαθιά απ’ το κόκκαλο. Έφτασε ως την τιμημένη και ηρωϊκή ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας Κρανούλας!!! Μπήκαν ποτέ τα ματς της Δόξας Κρανούλας στο στοίχημα; Έστειλε η ουεφα έκθεση με στοιχηματικά ύποπτα ματς και είχε μέσα το όνομα της Δόξας Κρανούλας; Όχι - αλλά δεν έχει σημασία. Όταν οι έλληνες κάνουν κάθαρση, την κάνουν στα σοβαρά και πέρα ως πέρα! Μέχρι και κάτω απ’ τα χαλιά ψάχνουν, μην βρίσκεται κανένας παλιοχαρακτήρας στοιχηματζής. Αλλά, ευτυχώς, η Δόξα Κρανούλας είναι αθώα. Καιρός να αθωωθεί και ο κυρ Μάκης - πριν τραβήξει καμιά ξεγυρισμένη αγωγή στο ελληνικό δημόσιο για συκοφαντική δυσφήμιση, κι έχουμε (σαν κράτος) κι άλλα έξοδα...
Γύρισε, λοιπόν, η καρδιά στη θέση της, οποιουδήποτε ανησύχησε μπας και έχουμε τίποτα ιστορίες μ’ αυτήν την ανθελληνική ουεφα. Άλλη μια απόδειξη ότι του έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει... Μπορεί και να στραβώσουν τώρα αυτοί οι ευρω-σκευωροί, αλλά... Ας βουλευτούν με την προφυλάκιση του κυρίου Τσακογιάννη, πολυχρονεμένου αφέντη της Ηλιούπολης (και όχι μόνον της ποδοσφαιρικής τέτοιας). Όσο για τον κυρ Αχιλλέα, καιρός να γυρνάει σπίτι του, ε; Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τους λεβέντες, το έχουμε ξαναπεί.

Καθόλου δεν είναι! Λοιπόν (που λέτε καλόβολα παιδιά) στη μεγάλη σκιά της αθώωσης της Δόξας Κρανούλας αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερη της τιμωρίας του Αετού Σκύδρας (εμ, στο εφετείο υπήρξαν και χτυπήματα στην καρδιά των κυκλωμάτων) μπορούμε κι εμείς να διηγηθούμε σύντομα μια ακόμα ιστορία λευτεριάς. Λευτεριάς και δόξας (όχι Κρανούλας ούτε Δράμας), δόξας και πλούτου, πλούτου και λευτεριάς. Που παραλίγο να είχε σχέση με τα στημένα. Αλλά η ελληνική δικαιοσύνη, καυτή σαν άνεμος της ερήμου, πέρασε και σάρωσε το κάθε τι - και, ευτυχώς, δεν βρήκε τίποτα ανησυχητικό. Είναι μια ιστορία με τον Ατζέντη.
Ατζέντης, στο ποδόσφαιρο, είναι ο “μάνατζερ” - λέξη σαφώς πιο πολιτισμένη και καλού γούστου, παρότι έχει αυτό το κακόηχο “τζ”. Οι ατζέντηδες λοιπόν (καλά μας παιδιά...) είναι πολλοί σημαντικοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι οι χρυσές βίδες του· άμα τις κόψεις, θα διαλυθεί όλο το σύστημα. Δεν παίζουν μπάλα οι ίδιοι, και ελάχιστοι τους γνωρίζουν. Όμως αυτοί γνωρίζουν τα πάντα, βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα παντού. Για παράδειγμα οι ατζέντηδες αγοράζουν νεαρά φτωχά παιδιά απ’ την αφρική, τα οποία τους τα πουλάνε διάφοροι “κυνηγοί ταλέντων”, και κάνουν μερικά απ’ αυτά μεγάλους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου· τα υπόλοιπα, που περισσεύουν, τα παρατάνε είτε σε ομαδούλες γειτονιάς είτε απλά στους δρόμους, να την βγάλουν όπως τα καταφέρουν... Ή, οι ατζέντηδες, αγοράζουν “πόντους” νεαρών ποδοσφαιριστών της λατινικής αμερικής, και βγάζουν χρήμα με ουρά “νοικιάζοντας” αυτήν τους την ανθρώπινη ιδιοκτησία, σε κάθε αγοραπωλησία. Οι ατζέντηδες δεν είναι βιτρινάτοι υποκοσμιακοί όπως άλλοι, που η αγάπη τους για το άθλημα ή οι υποχρεώσεις τους στα κυκλώματα, τους φέρνουν να προεδρεύουν σε ομάδες, να κάνουν δηλώσεις, να μασάνε σίδερα, και όλα τα γνωστά και όμορφα.
Ένας τέτοιος καλός άνθρωπος και επιχειρηματίας είναι και ο Ατζέντης της ιστορίας μας. Έλληνας, ελληνότατος, αλλά με διεθνή φήμη. Κάπου, κάπως ακούστηκε το όνομά του, για “μεγάλα ποσά τραπεζικών καταθέσεων που δεν είχε δηλώσει στη φορολογική του δήλωση”! Λες και είναι ο Αλ Καπόνε ο άνθρωπος, να τον μαγκώσουν για φορολογικές παραβάσεις... Χα!

Πριν κάτι καιρούς, ας πούμε πριν δύο χρόνια, η γερμανική αστυνομία (πάλι αυτοί οι παλιοφρίτσηδες, κάνουν τους καμπόσους!) έδεσε ένα παρεάκι, και κυρίως έναν κροάτη ατζέντη, ονόματι Σαπίνα και δυο αδέλφια του, στη διάρκεια ερευνών για το στήσιμο πολλών ποδοσφαιρικών αγώνων, τόσο στη γερμανία όσο και εκτός· ως και την τουρκία έφτανε η χάρη των συγκεκριμένων. Ο Σαπίνα είχε ξανασυλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις το 2005, πάλι στη γερμανία, είχε καταδικαστεί, είχε κάτσει και σχεδόν 3 χρόνια μέσα. Μαζί του τότε (το 2005 δηλαδή) έχει καταδικαστεί κι ένας γερμανός διαιτητής, ο Robert Hoyzer. Αυτός ο “μετανοιωμένος”, ο Hoyzer, που βοηθούσε στο στήσιμο παιχνιδιών της β εθνικής του γερμανικού ποδοσφαίρου για λογαριασμό των αδελφών Σαπίνα, είχε καταθέσει τότε ενδιαφέροντα πράγματα στο γερμανικό δικαστήριο. Ενδιαφέροντα και εξόχως ανθελληνικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με διάφορα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής:

Ο Hoyzer κατέθεσε ότι το κύκλωμα των αδελφών Σαπίνα συνεργαζόταν με κάποιον “Κώστα” στη Θεσσαλονίκη, που ήταν ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα.... Υποστήριξε ότι ο Ante Sapina έπιασε επαφή με τον “Κώστα” “μέσω ενός άλλου Έλληνα που έχει σχέση με το στοίχημα, ο οποίος ολοφάνερα κρατάει τα νήματα· είναι ένα άτομο με μεγάλη δύναμη, που κρατάει στο χέρι διάφορα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, και έχει προσωπικές επαφές με διάφορους ποδοσφαιριστές. Ο Ante του τηλωνούσε όταν είχε κάποιο ‘σίγουρο’ με αντάλλαγμα ανάλογες πληροφορίες για ‘σίγουρα’ απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Hoyzer επιβεβαιώνει ότι ο Σαπίνα υποστήριξε στο (γερμανικό) δικαστήριο ότι η Ελλάδα είναι ‘παράδεισος για τα στοιχήματα’, σε σχέση με τη Γερμανία... Ο Hoyzer δεν ξέρει ποιός είναι ο Έλληνας - που - κινεί - τα νήματα, αλλά θυμάται ότι μια φορά ο Ante του είπε ότι ‘αυτός ο άνθρωπος έχει συμβόλαια με την μισή εθνική Ελλάδας”...

Για να έχετε ένα παράδειγμα του βαθύτατου ανθελληνισμού αυτών των παλιογερμανών, και για να μην βλέπετε συνέχεια μπροστά σας τον κυρ Αχιλλέα σαν την μοναδική προσωποποίηση του απόλυτου κακού, μέσα στις (γερμανικές) κατηγορίες σε βάρος των (κροατών) αφών Σαπίνα ήταν, βάσει στοιχείων, η στοιχηματική συμμετοχή τους (και τα μεγάλα κέρδη τους) στην ματσάρα Πανιώνιος - Δυναμό Τυφλίδας 5 - 2, τον Δεκέμβρη του 2004, που αργότερα (η ματσάρα, όχι τα φράγκα του Σαπίνα) γέννησε υπέροχη λαϊκή στιχουργία, του είδους “ωωω - ωωω - δύο στο ημίχρονο, άσσος τελικό!”1 Το ενδιαφέρον δεν είναι βέβαια το ότι οι αφοί Σαπίνα έστησαν το συγκεκριμένο ματς (γιατί δεν το έστησαν αυτοί), αλλά το ότι οι “έλληνες συνδεσμοί” τους το ήξεραν, και τους το σφύριξαν. Έτσι, στην απίθανη περίπτωση που κάποιος “Κώστας” απ’ τη Σαλονίκη ή ο ανώνυμος “συμβόλαια με την μισή εθνική” πάθαιναν κάτι σαν κρίση ειλικρίνειας, θα αποκαθιστούσαν την αλήθεια ενός ακόμα ελληνικού διεθνισμού, στο οργανωμένο έγκλημα. Για να μην μένουν οι αφελείς και οι εύπιστοι με τις εντυπώσεις της ψωροκώσταινας. [1]
Ευτυχώς που οι αυθεντικοί έλληνες δεν παθαίνουν τέτοιες κρίσεις. Γιατί ποιός θα εμπιστευόταν μετά την ελληνική εχεμύθια; Από μια διαβολική σύμπτωση όμως ο Ατζέντης της ιστορίας μας είναι Σαλονικιός... σαν τον “Κώστα”. Και επειδή υπάρχουν πολλοί που φθονούν τους επιτυχημένους, η καθεστωτική εφημερίδα “τα νέα” πέταξε μια μέρα και κάτι κουβέντες, του είδους:

Ο µάνατζερ που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ασχολήθηκε από µικρή ηλικία µε το ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε σε ερασιτεχνική οµάδα. Ηταν από τους πρώτους έλληνες µάνατζερ αναγνωρισµένους από την UΕFΑ και έφθασε να διαχειρίζεται τα συµβόλαια των πιο ακριβοπληρωµένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.
Το όνοµά του συνδέθηκε (δίχως να αποδειχθεί κάτι) και στην υπόθεση των αδελφών Σάπινα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τότε είχε γίνει λόγος για δύο καφετέριες στην περιοχή της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου σύχναζαν διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου και στις οποίες υποτίθεται ότι γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις. Στη µία από τις δύο καφετέριες ο µάνατζερ είχε ένα ποσοστό ιδιοκτησίας.
Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε µε τις οικοδοµικές επιχειρήσεις, κατασκευάζοντας πολυτελείς κατοικίες. Εκτός από ποδοσφαιριστές διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και µε διαιτητές, ενώ “αδελφικοί” του φίλοι θεωρούνται στελέχη της ΕΠΟ. Κοινό µυστικό στη Θεσσαλονίκη είναι ότι µέλη της οικογένειάς του κέρδιζαν στο παρελθόν µεγάλα ποσά στο στοίχηµα.

Κακοήθειες αυτά τα περί “αδελφικών φίλων” του Ατζέντη στην ΕΠΟ! Απόδειξη άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ:

Προς το παρόν πάντως, το µοναδικό ύποπτο παιχνίδι που εξετάζεται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης (χωρίς να προκύπτει σχέση µε τον µάνατζερ) είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Αγροτικού Αστέρα µε την Καβάλα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας και έληξε µε σκορ 0-3.
Ο αγώνας περιλαµβάνεται µε την ένδειξη “χειραγωγηµένος” στη λίστα που παρέδωσε η UΕFΑ στον γενικό γραµµατέα Αθλητισµού Π. Μπιτσαξή. Τις υποψίες των Ευρωπαίων προκάλεσε το γεγονός ότι από το 46ο έως το 80ό λεπτό της αναµέτρησης, κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, πονταρίστηκαν υπέρογκα ποσά στο ιντερνετικό στοίχηµα στο σηµείο «over», που σηµαίνει ότι θα σηµειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ ώς το τέλος. Η «πρόβλεψη» επιβεβαιώθηκε µε τον αγώνα να λήγει 0-3.

Αυτά τα έγραφαν τα “νέα” στις 15 Σεπτέμβρη του 2010. Επιστρέφετε τώρα τρέχοντας στο “νταμάκι 1”, στην αρχή αυτής της αναφοράς, στο άλλο δημοσίευμα, και επιβεβαιώνετε πως κάπου πρόσφατα διαβάσατε γι’ αυτή τη ματσάρα Αγροτικού Αστέρα - Καβάλας, και ότι η τελική απόφαση της ΕΠΟ βγήκε στις 1 Νοέμβρη του 2011. Ήσυχοι που τα πράγματα κυλάνε σωστά, ανάβετε κι ένα πούρο προς τιμήν του κυρ Μάκη, αλλά όχι - προς Θεού - προς τιμήν του άσχετου Ατζέντη.
Η άλλη διαβολική σύμπτωση στη ζωή του Ατζέντη της ιστορίας μας είναι πως πράγματι είχε (“κάποτε”...) συμβόλαια  - σαν mamager, of course - “με την μισή εθνική ελλάδας”. Ονόματα πελατών του: Κατσουράνης, Δέλλας, Καψής, Βενετίδης, Στολτίδης, Μπορμπόκης. Φυσικά θα μπορούσατε να υποθέσετε (εμείς αυτό σκεφτόμαστε) πως ο Σαπίνα δεν εννοούσε αυτόν τον Ατζέντη, αλλά κάποιον άλλον, άγνωστο, που “τα ‘χε” με την άλλη μισή εθνική ελλάδας. Μάλλον έτσι θα έχει γίνει. Και, καλού κακού, δεν φαίνεται να πήρε κανείς (έλληνας ανακριτής) στα σοβαρά τις ομολογίες ενός κροάτη, και δεν είναι γνωστό αν πήγε κανείς να τον ρωτήσει “ποιόν εννοεί”. (Λέτε να πήγε;)
Η τρίτη διαβολική σύμπτωση με τον Ατζέντη της ιστορίας μας είναι πως ήταν (και γιατί να μην είναι ακόμα;) “αδελφικός φίλος” ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα για τον οποίο διάφοροι (κακοπροαίρετοι και μόνο!) θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι “κρατάει τα νήματα”. Του Γιώργου Λούβαρη. Φυσικά αυτές οι σχέσεις ήταν καθαρά επαγγελματικές, πράγμα που εξηγεί και την κατάθεση ενός ασήμαντου ποσού 235 χιλιάδων ευρώ, απ’ τον κύριο Λούβαρη σ’ έναν τραπεζικό λογαριασμό του Ατζέντη μας (που, φυσικά, δεν έχει μόνο έναν τέτοιο λογαριασμό, ε;) κάπου εκεί το 2001 ή το 2002. Ενδεικτικά, ένα απ’ αυτά τα blog που ενημερώνουν τους οπαδούς, καθησύχαζε τους γαύρους στις αρχές Γενάρη του 2006 σε σχέση με την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Στολτίδη, με αυτά τα λόγια:

...Πάντως, όπως διαρρέεται, εντός των προσεχών ημερών, ο κ. Λούβαρης θα καλέσει τον Στολτίδη και τον Ατζέντη [δεν έλεγε έτσι, το όνομά του έγραφε, αλλά εμείς είμαστε πολύ “ορθοί” και το κρύβουμε - χα!] στα γραφεία της ΠΑΕ, ώστε να υπάρξει μια νέα, εφ' όλης της ύλης, συνάντηση. Όπως και στις περιπτώσεις των Μάριτς και Πάντου, έτσι και σ' αυτή του"Ιέρο", η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ αναμένεται να δώσει ένα οριστικό τέλος σ' αυτή την υπόθεση, με τον παίκτη να υπογράφει.
Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πως ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο η συμφωνία των δύο πλευρών (πρέπει να) θεωρείται σχεδόν βέβαιη, είναι πως ο Ατζέντης και ο Λούβαρης έχουν εξαιρετικές σχέσεις, γεγονός που έχει φανεί κατά καιρούς και δεν χωρά ουδεμίας αμφισβήτησης.

Θα έμπαινε κανείς στον πειρασμό να υποθέσει ότι ο “κινεί - τα - νήματα” και ο “συμβόλαια - με  - την - μισή - εθνική” στις γερμανικές καταθέσεις του Hoyzer δεν είναι το ίδιο πρόσωπο αλλά διαφορετικά και κολλητάρια, και ότι ο γερμανός διαιτητής απλά τα μπέρδεψε ή δεν θυμάται καλά ή δεν τον ένοιαζε να μάθει λεπτομέρειες... Θα ήταν ελεεινή φαντασιοπληξία όμως, εκ μέρους μας, μια τέτοια υπόθεση. Θα έμπαινε κάποιος άλλος στον πειρασμό να σκεφτεί ότι οι αφοι Σαπίνα, που τόσα λεφτά έβγαζαν και απ’ το ελληνικό στοίχημα, δεν θα ήταν ακατάδεκτοι, και θα είχαν κατηφορήσει ως την Καστέλα για κανά ψαράκι.... Αλλά πάλι μήπως είναι φανατικοί χορτοφάγοι; Ποιός ξέρει;

Τέτοιες είναι οι διαβολικές συμπτώσεις σχετικά με τον Ατζέντη της ιστορίας μας. Τα υπόλοιπα είναι απλά και μόνο κακόβουλες φήμες. Όπως το ότι ήλεγχε άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον 3 ποδοσφαιρικές ομάδες... Ή ότι είχε παρτίδες με έναν άλλο κολοσσό του ελληνικού ποδοσφαιρικού παραγοντισμού, τον κύριο Μπατατούδη... Σιγά!!! Σιγά μην είχε σχέσεις και με τον Βενιζέλο τον ίδιο - θα τρελαθούμε τώρα;
Εν πάσει περιπτώσει, όπως κάθε ιστορία που λέει κάποιος καθισμένος στη σκιά, έτσι κι αυτή εδώ, τελειώνοντας, έχει το ηθικό της δίδαγμα. Και το ηθικό δίδαγμα είναι το να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αθώωσε την Δόξα Κρανούλας ενώ τιμώρησε τον Αετό Σκύδρας - μην το ξεχνάμε! Αν υπήρχε κάτι άλλο επιλήψιμο δεν θα το είχε εντοπίσει; Θα τόχε!
Εμπιστοσύνη στους θεσμούς λοιπόν! Εμπιστοσύνη στους θεσμούς - και ξερό ψωμί. Και λευτεριά στους αδικοκατηγορούμενους “αιχμάλωτους” και “όμηρους” του κράτους, για την υπόθεση των δήθεν στημένων. Άιντε, γιατί έχουν στριμώξει οι καταστάσεις, και χρειάζονται “όλοι οι έλληνες”, “κανένας δεν περισσεύει”.... στην “εθνική προσπάθεια”...

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

1 - Επιτρέψτε μας να ανα-θυμήσουμε κι αυτά:

Ο “αδιάφθορος” της UEFA, ξεκίνησε την έρευνά του πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς 'η υπόθεση του αγώνα Πανιώνιος - Ντιναμό Τιφλίδας μας άνοιξε τα μάτια. Τρέλα! Εδώ υπάρχει θέμα', όπως είπε ο Πέτερ Λιμάχερ, θυμίζοντας την εξέλιξη του αγώνα (διπλό ημίχρονο - άσος τελικό) της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο Κύπελλο UEFA, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν γνωστή στη Γεωργία αρκετές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή εκείνης της αναμέτρησης, τον Δεκέμβριο του 2004.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αδερφή ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είχε ποντάρει στο Βελιγράδι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στη συγκεκριμένη εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο, όπως είπε ο Λιμάχερ, οι ερευνητές της υπόθεσης έπεσαν σε τοίχο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία. Τα εμπόδια που συνάντησαν οι ερευνητές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν βγαλμένα από ταινίες της μαφίας, γράφει χαρακτηριστικά ο Κίστνερ.
“Οι έλληνες παράγοντες έχουν τρομακτική δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα”, υποστήριξε ο ελβετός ανακριτής της UEFA, αποκαλύπτοντας πόσο άδοξα έληξε τον Αύγουστο του 2005 η επίσκεψη στο Βελιγράδι ενός συναδέλφου του που αναζητούσε στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Έψαχνε το στοιχείο που θα τεκμηρίωνε την υπόθεση του Πανιωνίου, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέστρεψε με το πρώτο αεροπλάνο στην Ελβετία. Τρεις άνδρες τον είχαν επισκεφτεί στο ξενοδοχείο και τον απείλησαν 'να σταματήσει εδώ και τώρα την έρευνά του για το συγκεκριμένο άτομο'.
...
Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η 'Sueddeutsche Zeitung', θεωρείται δεδομένο ότι η περίφημη “κλίκα της Θεσσαλονίκης” κινούσε τα νήματα του παρασκηνίου για πολλά χρόνια στήνοντας αγώνες και έχοντας επαφές με την κροατική μαφία που αποκαλύφθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο.

Πριν δυο χρόνια γράφονταν αυτά... Και ποιός είπε ότι “τα γραπτά μένουν”; Ε; Και;
[ επιστροφή ]

 
       

Sarajevo