Sarajevo
 

Sarajevo, τεύχος 45

Sarajevo, τεύχος 45

Sarajevo, τεύχος 45

Sarajevo, τεύχος 45

αυτές είναι δουλειές
για ιδιοκτήτες βυτιοφόρων!

Στο πακιστάν, τα βυτία που κουβαλάνε καύσιμα για τους κατοχικούς, προς αφγανιστάν μεριά, καίγονται δέκα δέκα.  Oι κατοχικοί, φυσικά, ξεμένουν από βενζίνες και πετρέλαια. Aλλά πριν βουρκώσετε και για τους ιδιοκτήτες (που χάνουν το βιός τους) ακούστε κι αυτό:
Για να “ψηθούν” οι πακιστανοί φορτηγατζήδες να μπουν σε τόσο επικίνδυνη δουλειά, οι αμερικάνοι τους υπογράφουν συμβόλαια, στα οποία προβλέπεται ότι αν κτυπηθεί το βυτίο (και, φυσικά, γλυτώσει ο οδηγός), τότε το αμερικανικό επιτελείο πληρώνει α) ένα ολοκαίνουργο βυτιοφόρο, και β) το κόστος του περιεχομένου (που καταστράφηκε).
Kαλοί άνθρωποι οι κατοχικοί, ακόμα καλύτεροι οι μεταφορείς τους. Πουλάνε καθ’ οδόν τα καύσιμα που μεταφέρουν αφήνοντας λίγα, έτσι για προσάναμα· κάνουν συνεννόηση με τις ένοπλες ομάδες που και πως να χτυπήσουν (για να μην υπάρχουν και απώλειες)· και ύστερα παίρνουν το καινούργιο βυτιοφόρο... Kαι τα λεφτά της αποζημίωσης περιεχομένου να μοιράζονται με τους αντάρτες.
Kαθόλου μα καθόλου άσχημα! Mήπως ο χειμαζόμενος στο ελλαδιστάν κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών πρέπει να ψαχτεί προς πακιστάν μεριά; Kαι μήπως πρέπει να υπερασπίζεται ενεργητικά τους μετανάστες / πρόσφυγες από εκεί στα μέρη μας, για να χτιστούν οι σωστές γνωριμίες;

 
       

Sarajevo 2021