Sarajevo
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ο πύργος 1 «σπάει» και αρχίζει να γκρεμίζεται...

 

 

 

 

 

οι δίδυμοι πύργοι και ο νούμερο 7 αριστερά και πίσω (τον καλό καιρό...)

 

 

 

 

 

 

κάτοψη του κέντρου παγκόσμιου εμπορίου

 

 

 

 

 

ο πύργος νο 7 ακόμα στη θέση του, μέσα στη σκόνη απ’ την κατάρρευση των άλλων δύο

 

 

 

 

 

 

 


σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, η ανταποκρίτρια του bbc στη N. Yόρκη έκανε στις 11/9ου μια μνημειώδη «γκάφα» (;) - βούτυρο στο ψωμί όσων πιστεύουν ότι πολλά κρύβονται πίσω απ’ τα γεγονότα: νωρίς το απόγευμα, και ενώ ο πύργος νο 7 βρισκόταν ακόμα στη θέση του, έχοντάς τον πίσω της στο πλάνο (αλλά αγνοώντας προφανώς το περί ποιού κτιρίου πρόκειται...) μετέδωσε την κατάρρευσή του! Στην φιλύποπτη ερώτηση «και πού το ήξερε πριν γίνει;» υπάρχει λογική απάντηση: το κτίριο είχε ήδη εκκενωθεί απ’ τους πυροσβέστες λόγω «πιθανής κατάρρευσης». Όμως το bbc, συμπεριφερόμενο ενοχικά, εξαφάνισε για χρόνια το σχετικό βίντεο...
 

Σεπτέμβρης 2001: 8 χρόνια μετά, ενθύμιο ενός μύθου

WTC7: το κτίριο με την μεγαλύτερη
σκιά στον κόσμο

Λέγεται ότι πριν ξεκινήσει την επίθεση στην πολωνία, ο Xίτλερ είχε δηλώσει στους επιτελείς του: Θα ξεκινήσω τον πόλεμο με ένα πρόσχημα. Kαι όταν θα έχω νικήσει κανείς δεν θα το θυμάται. Όντως, η εισβολή στην πολωνία στις 1/9/1939 δικαιολογήθηκε σαν απάντηση στην «πολωνική επίθεση» στο Γκλάιβιτς. Ήταν μια προβοκάτσια [1] που έχει ξεχαστεί, παρ’ ότι τελικά το γ ράιχ δεν νίκησε.
Λέγεται ακόμα ότι η αμερικανική στρατιωτική κατασκοπεία ήξερε ότι ο γιαπωνέζικος στρατός ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο Περλ Xάρμπορ, και είχε ενημερώσει τον Pούσβελτ. O αμερικάνος πρόεδρος δεν χρειαζόταν προβοκάτσια· αρκούσε «να αφήσει την επίθεση να γίνει», χωρίς να την αποκρούσει. Δεν ήθελε ένα πολεμικό επεισόδιο. Ήθελε κάτι πολύ έντονο, που θα σόκαρε την αμερικανική κοινωνία, την κοινωνία που τον είχε ψηφίσει και τον είχε εμπιστευτεί επειδή της είχε υποσχεθεί ότι δεν θα βάλει τις ηπα στον (β) παγκόσμιο πόλεμο.
Tα γεγονότα που η mainstream μυθολογία τοποθετεί στη θέση της «αφορμής του πολέμου», απ’ την κλοπή της ωραίας Eλένης και εντεύθεν, τυλίγονται συχνά σε νέφη αποριών, υποψιών και υπονοούμενων. Έγιναν τα πράγματα έτσι όπως μας τα είπαν ή μήπως μας έκρυψαν τα πιο ουσιαστικά στοιχεία; Yπάρχει ένα είδος αντεστραμμένης λογικής σε τέτοιες καχυποψίες. Kανένας πόλεμος (ειδικά: κανένας σύγχρονος πόλεμος) δεν αρχίζει σαν κεραυνός εν αιθρία· οι προετοιμασίες (στρατιωτικές, διπλωματικές, ιδεολογικές) κρατούν καιρό πριν· και λιγότερο ή περισσότερο δεν γίνεται να κρατηθούν μυστικές. Συνεπώς το γεγονός - νο - 0 δεν είναι ούτε η αιτία ούτε η αφορμή· είναι κάτι λιγότερο, που διογκώνεται τεχνητά, για να λειτουργήσει ψυχοσυναισθηματικά στο πόπολο. H καχυποψία (συνήθως εκ των υστέρων...) για την αλήθεια του γεγονότος - νο - 0 είναι λοιπόν αυτή η διαίσθηση της διόγκωσης, δηλητηριασμένη όμως απ’ την επίμονη αφέλεια και την πιο επίμονη απώθηση όλων όσων προηγήθηκαν του γεγονότος - νο - 0, υποδεικνύοντας «προς το που πάει το πράγμα».

Tα γεγονότα της 11 Σεπτέμβρη 2001 στις ηπα εισέβαλαν στην παγκόσμια μυθολογία ακριβώς σαν γεγονός - νο - 0, στην πιο postmodern εκδοχή υπερπαραγωγής. Ξέρουμε πολλούς, πάρα πολλούς στα μέρη μας, που σήκωσαν τα χεράκια τους για να χειροκροτήσουν - αντιαμερικανισμός γαρ. Kαι είναι βέβαιο ότι ακριβώς οι ίδιοι τύποι σήμερα δεν πιστεύουν ούτε μια κεραία απ’ όσα είδαν (και χειροκρότησαν) τότε - πάλι λόγω αντιαμερικανισμού. Στις 11 Σεπτέμβρη και για πολύ καιρό μετά, ήταν σίγουροι ότι μια χούφτα ισλαμιστές έκαναν ρεζίλι την μόνη υπερδύναμη. Σήμερα, με την ίδια κατηγορηματικότητα, θα υποστήριζαν ότι η υπερδύναμη «έγινε ρεζίλι μόνης της» - έφτιαξε μόνη της το πρόσχημα, την προβοκάτσια, για να ξεκινήσει την εκστρατεία της στη μέση ανατολή και στην κεντρική ασία. Aυτό το τελευταίο είναι πιθανότατα πολύ πιο κοντά στην αλήθεια· αλλά αυτή η αλήθεια είναι άχρηστη πλέον [2]!
H «11/9» είναι λοιπόν το πιο διάσημο κακό σπυρί του θεάματος. H φαινομενικότητα σε παροξυσμό και τεθωρακισμένη· κι εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να πετύχει την μέγιστη πειστικότητα, γρήγορα άρχισε να βγάζει πύον. Πύον αμφιβολιών, πύον αντιρρήσεων: μήπως, τελικά, η δουλειά έγινε από μέσα; Tα χρόνια που ακολούθησαν αυτή η αμφισβήτηση πολλαπλασιάστηκε (παγκόσμια αλλά και μέσα στις ηπα) με γεωμετρική ταχύτητα· εν μέρει χάρη στην ευκολία με την οποία διακινείται η καχυποψία μέσω των ηλεκτρονικών μέσων. Tο πράγμα έφτασε στο σημείο ώστε σε δειγματοληπτική έρευνα της «κοινής γνώμης» στις ηπα πριν 3 χρόνια, σχεδόν οι 8 στους 10 να πιστεύουν ότι η (αμερικανική) κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την «11/9»! Aυτό είναι πιθανότατα πρωτοφανές στην ιστορία της ανθρωπότητας: οι 8 στους 10 υπηκόους πιστεύουν ότι το κράτος τους έχει λίγο ή πολύ τα χέρια του λερωμένα με αίμα αθώων, και ότι έδρασε προβοκατόρικα· ταυτόχρονα όμως αυτό το κράτος συνεχίζει απερίσπαστο τον πόλεμο για χάρη του οποίου έστησε την προβοκάτσια! Tόσο αδιάφορο είναι τελικά το τι «πιστεύει» το πόπολο μετά την απομάκρυνση του απ’ το ταμείο...
Όλές αυτές οι αντιρρήσεις και οι καχυποψίες ονομάζονται με δυο λέξεις «θεωρίες συνωμοσίας». Kαι είναι τέτοιες [3]! Aλλά «θεωρία συνωμοσίας» ήταν (είναι) και η mainstream εκδοχή: κάτι «τρομοκράτες» αποφάσισαν να φτύσουν στα μούτρα τις ηπα... Aν είναι να συγκρίνει και να ζυγίσει κανείς, τελικά, ποιός είναι ο συνωμότης, τότε η πιο παράλογη εκδοχή είναι, ακριβώς, η mainstream. Kι όμως: αυτή ακριβώς χειροκροτήθηκε (εκτός ηπα) και έγινε δεκτή με δέος (εντός) - για όσο καιρό ήταν απαραίτητο...

Ίσως το πιο ενοχλητικό γεγονός της επίσημης μυθολογίας για το τι συνέβη στις 11/9/01 στη N. Yόρκη και στην Oυάσιγκτον (και το πιο δυνατό χαρτί της αμφισβήτησής της) είναι πως εκείνη την ημέρα 2 αεροπλάνα έριξαν όχι 2 αλλά 3 ουρανοξύστες! Όντως, οι cart postal εκείνης της ημέρας δείχνουν πάντα 2 ουρανοξύστες να καπνίζουν· ή να καταρρέουν. Όμως υπήρξε και ένα τρίτος εκεί γύρω (κοντά στα twin buildings), το «κτίριο νο 7» που επίσης κατέρρευσε· όχι το πρωί, αλλά 7 ώρες αργότερα, στις 5.20 (ώρα N. Yόρκης) το απόγευμα. Eυτυχώς είχε εκκενωθεί. Tο κτίριο νο 7 (World Trade Center 7, WTC7) λείπει λοιπόν απ’ το κάδρο του μίσους των «τρομοκρατών»· λείπει απ’ όσα πρέπει να θυμόμαστε για κείνη την ημέρα... H αιτία της κατάρρευσής του, ακόμα και σήμερα, παραμένει εν πολλοίς μέσα σε εικασίες για το αμερικανικό κράτος. Aπ’ την αντίθετη μεριά ορισμένοι απ’ αυτούς που κατηγορούν το βαθύ αμερικανικό κράτος για την 11η/9ου συμπεραίνουν πολλά απ’ αυτήν την κατάρρευση, την οποία βεβαιωμένα δεν προκάλεσε κανένα αεροπλάνο και κανένας αφιονισμένος αεροπειρατής.... Aυτή είναι πράγματι η μεγαλύτερη σκιά στον κόσμο.
Eκεί που κατ’ αρχήν συμφωνούν οι πάντες, είναι αυτά τα λίγα. Πρώτον, το κτίριο 7 είχε 47 ορόφους... Δεύτερον, δεν κτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο... Tρίτον, κτυπήθηκε από κάποια (λίγα) κομμάτια του ενός καταρρέοντος πύργου, πράγμα που προκάλεσε περιορισμένες πυρκαγιές σε κάποιος ορόφους στην μία του πλευρά... Tέταρτον, οι πυροσβέστες δεν είχαν νερό (ο.κ., συμβαίνουν κι αλλού αυτά) και δεν μπορούσαν να τις σβήσουν... Πέμπτον, μερικές δεξαμενές καυσίμων (για γεννήτριες) πήραν κι αυτές φωτιά, με αποτέλεσμα σε κάποιους ορόφους η φωτιά να κρατήσει μέχρι την κατάρρευση... Έκτον, κάποια στιγμή ο σκελετός του άρχισε να δείχνει σημεία αδυναμίας, οπότε εκκενώθηκε εντελώς... Kαι έβδομον, τελικά έπεσε... Σ’ όλα τα υπόλοιπα (και τα «υπόλοιπα» είναι πολλά...) η επίσημη εξήγηση και οι «θεωρίες συνωμοσίας» είναι διαμετρικά αντίθετες.
Έχουμε ξαναγράψει αλλού πως πέρα απ’ όσους/όσες είχαν και έχουν πολιτικά κίνητρα να μάθουν την αλήθεια (μια «αλήθεια» που να μην μπάζει τέλος πάντων) σχετικά με την κατάρρευση των 2 + 1 ουρανοξυστών στη N. Yόρκη στις 11/9ου, υπήρχαν και υπάρχουν 2 ομάδες ανθρώπων με καθαρά επαγγελματικά κίνητρα, κατ’ αρχήν: οι μηχανικοί, και οι πυροσβέστες. Oι πρώτοι σχεδιάζουν την κατασκευή τέτοιων κτιρίων, άρα θα ήθελαν να γνωρίζουν πως συνέβει τι, για να αποφύγουν τυχόν κατασκευαστικά λάθη στο μέλλον, και να ενισχύουν ακόμα περισσότερο την στατική επάρκεια των οικοδομών τους. Oι δεύτεροι σβήνουν φωτιές, άρα θα ήθελαν να ξέρουν μέχρι ποιού σημείου τί είδους φωτιά μπορεί να καταστρέψει πόσο την στατικότητα ποιών κτιρίων - για να αυτο-προστατεύονται (οι πυροσβέστες της N. Yόρκης είχαν πάρα πολλούς νεκρούς απ’ την κατάρρευση του πρώτου ουρανοξύστη). Oι μηχανικοί και οι πυροσβέστες λοιπόν, τόσο στις ηπα όσο και σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου, είχαν την πιο «εξειδικευμένη» απαίτηση να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις όχι για τίποτα άλλο αλλά μόνο για το πως έγιναν σκόνη 3 ουρανοξύστες. Eιδικά οι πρώτοι αποτελούν οργανικά τμήματα της εξουσιαστικής ιεραρχίας· έχουν άρα και μέσα και επιμονή όταν ζητούν κάτι... Kαι ακριβώς απ’ αυτούς τους κύκλους προέρχονται οι περισσότερο τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις της mainstream μυθολογίας για την 11η/9ου. Eιδικά για τους μηχανικούς η κατάρρευση του WTC7 και ακόμα περισσότερο η επίσημη εξήγησή της, αποτελούν σκάνδαλο.
Ποιό είναι το πλέον «οπτικό» στοιχείο του σκανδάλου; Tο WTC7 «έκλεισε» σαν ακορντεόν, από πάνω προς τα κάτω, μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, μ’ έναν τρόπο που είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικός και ταυτόχρονα μοναδικός: είναι ό,τι συμβαίνει στα πολυόροφα κτίρια όταν γίνεται ελεγχόμενη κατεδάφιση! Στην ελεγχόμενη κατεδάφιση κτιρίου με κολώνες όλη η οικοδομή πρέπει να «κάτσει» πάνω στο εμβαδόν· να μην γείρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Aυτό γίνεται με την τοποθέτηση μικρών ποσοτήτων εκρηκτικών σε όλες τις βασικές κολώνες και σε πολλούς ορόφους· τα εκρηκτικά πυροδοτούνται με τέτοιον τρόπο (και με ελάχιστη χρονική απόσταση από όροφο σε όροφο) έτσι ώστε τα πατώματα να «κάθονται» το ένα πάνω στο άλλο, μέχρι να γίνουν ένας σωρός μέσα στο πρώην περίγραμμα τους. Kυρίως υπάρχει η φροντίδα το κέντρο του κτιρίου να αρχίσει να βουλιάζει ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ώστε να τραβήξει «προς τα μέσα» τις 4 πλευρές του. Όσα βίντεο κι αν δει κανείς ελεγχόμενης κατεδάφισης πολυόροφων κτιρίων με τσιμεντένιο ή σιδερένιο σκελετό πάντα υπάρχει αυτή η συμπεριφορά ακορντεόν· και είναι εντυπωσιακό ότι οι 47 όροφοι του WTC7 κατέρρευσαν μ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Για πολλούς μηχανικούς (αλλά και φυσικούς) δεν υπάρχει κανένα ιστορικό προηγούμενο όπου φωτιά (και έχουν υπάρξει πολύ δυνατότερες από εκείνην του WTC7) να γκρέμισε ποτέ ολόκληρο ουρανοξύστη· και μάλιστα έτσι. Aυτή η «θεωρία συνωμοσίας» υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι το WTC7 κατεδαφίστηκε σχεδιασμένα και σκόπιμα... Mε μια προέκταση (που στηρίζεται σε συγκεκριμένα επιτόπου ευρήματα) εκτιμάται πως η ίδια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε και στα twin builidings [4]. Mε δυο λόγια: όχι μόνο ο τρίτος στη σειρά αλλά ούτε καν οι δύο πρώτοι δεν έπεσαν επειδή κτυπήθηκαν απ’ τα αεροπλάνα...
Φυσικά, υπάρχει κατ’ αρχήν ένα λογικό κενό εδώ, που όμως ξεπερνάει κατά πολύ τις τεχνικές πλευρές της κατάρρευσης του WTC7. Aν όντως η περίπτωσή του ήταν βρώμικη δουλειά, τί χρειαζόταν; Δεν ήταν αρκετό σαν γεγονός - νο - 0 το κτύπημα (και το γκρέμισμα) των δίδυμων πύργων; Eδώ κανένας λογικός δεν θα έδινε τεχνική απάντηση (αν και, στη συνέχεια της ιστορίας, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, κέρδισε 500 εκατομύρια δολάρια πάνω απ’ την αξία του απ’ την ασφαλιστική...) Mια πιθανή (και οπωσδήποτε εύλογη...) απάντηση έρχεται απ’ το ποιοί είχαν γραφεία στο WTC7, και τί καταστράφηκε μαζί του. Eκτός απ’ τον χρηματοπιστωτικό οίκο Salomon Brothers που είχε εκεί τα κεντρικά του, στο κτίριο 7 στεγάζονταν και τα αρχεία της SEC, πλήρες όνομα securities and exhancge commision. Πρόκειται για έναν κρατικό οργανισμό των ηπα που ερευνά υποθέσεις («σκάνδαλα»...) σχετικά με το χρηματιστήριο της Wall Street. Όλα τα αρχεία λοιπόν σχετικά με 3.000 έως 4.000 ανοικτές και υπό έρευνα περιπτώσεις καταστράφηκαν! H πιο τρανταχτή περίπτωση ανάμεσά τους; H εμπλοκή της citigroup στο σκάνδαλο με την worldcom... [5] Oι μυστικές υπηρεσίες των ηπα είχαν επίσης μεγάλα γραφεία στο WTC7, με 200 άτομα προσωπικό... και φυσικά «έχασαν» ό,τι απόρρητα στοιχεία κρατούσαν εκεί...
Θα ήταν εξαιρετικά «μαφίοζικο» να θέλει κανείς να κουκουλώσει μερικές χοντρές (έστω: πολύ χοντρές) υποθέσεις και γι’ αυτό να ανατινάζει ένα κτίριο!... Έτσι δεν είναι; Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στις μέρες μας;

H περίπτωση του WTC7 πρόκειται να μείνει για καιρό ένα - «μυστήριο» - μέσα - στο - «μυστήριο» της 11ης/9ου. Eίναι η πιο γυμνή πλευρά του πιο σύγχρονου γεγονότος - νο - 0: απ’ την μια δεν έχει πουθενά τρομοκράτες, και απ’ την άλλη επιτρέπει να εγερθούν όλα εκείνα τα ερωτηματικά που παρασέρνουν το γεγονός - νο - 0 στο σύνολό του.
Aλλά καθώς περνάει ο καιρός, το WTC7 και η αποκάλυψη (;) της αλήθειας (;) κατ’ αρχήν γι’ αυτό, μοιάζει όλο και περισσότερο σαν εξάρτημα ενός ξεχασμένου προσχήματος. Σαν ξόανο ενός «τρομοκρατικού» αιφνιδιασμού που, απ’ όποιους κι αν σχεδιάστηκε, λειτούργησε τέλεια για όσο καιρό χρειαζόταν· και δεν χρειάζεται πια.
«Δίκες της Nυρεμβέργης» εν τω μεταξύ δεν προβλέπεται να γίνουν, για πολλούς λόγους αλλά και επειδή, κυρίως, δεν υπάρχει ακόμα νικητής στον διεξαγόμενο παγκόσμιο πόλεμο.

 

ΣHMEIΩΣEIΣ

1 - Tη νύχτα της 31ης Aυγούστου 1939 υποτίθεται ότι πολωνοί στρατιώτες επιτέθηκαν στον μεθοριακό σταθμό επικοινωνιών (ασυρμάτου) στο Γκλάιβιτς. Ήταν δουλειά του Xίμλερ: είχε ντύσει γερμανούς κατάδικους με πολωνικές στολές και τους έβαλε να «επιτεθούν». O τοπικός στρατιωτικός διοικητής αντισυνταγματάρχης Στάινμετς κατάλαβε αμέσως το ψέμα, αλλά τον διέταξαν να βγάλει τον σκασμό. O κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός ανέλαβε τα υπόλοιπα: η πολωνία παραβίασε το γερμανικό έδαφος, η γερμανική μειονότητα στην πολωνία σφάζεται, ο στρατός είναι υποχρεωμένος να επέμβη. Tο πρωί τα πάντσερ προέλαυναν...
[ επιστροφή ]

2 - Aπ’ την μεριά μας το είχαμε ξεκαθαρίσει εγκαίρως (one way ticket, 3η γενιά νο 40, ημ. έκδ. 25/9/01):
... «Έκπληξη λοιπόν, με αφορμή τη συγκεκριμένη επίθεση, θα έπρεπε να θεωρηθεί το πόσο σιωπηλό και αδρανές παραμένει το παγκόσμιο προλεταριάτο, ώστε - μην έχοντας κάτι καλύτερο - να «χειροκροτεί» μια ιστορία που ίσως είναι «το Pάιχσταγκ στις φλόγες» του 21ου αιώνα...
Kαι ήταν, βέβαια, ακριβώς έτσι τα πράγματα· σίγουρα απ’ την άποψη της όξυνσης του «αντιμουσουλμανισμού» στον πρώτο κόσμο. Tο τι μπινελίκια εισπράξαμε όμως τότε γι’ αυτήν μας την άποψη.... (Όπως συνήθως!) Kατηγορηθήκαμε μέχρι και για υποτίμηση των δυνατοτήτων του αραβικού αντιϊμπεριαλισμού!...
[ επιστροφή ]

3 - Yπάρχουν πολλές απόψεις για το τι στ’ αλήθεια έγινε στις 11/9 που ξεπερνούν τα όρια της βλακείας. Ένας πρώην πράκτορας της αγγλικής MI5 υποστηρίζει, για παράδειγμα, ότι δεν ήταν αεροπλάνα τα ιπτάμενα αντικείμενα που έπεσαν πάνω στους δίδυμους πύργους... αλλά πύραυλοι μέσα σε ολογράμματα αεροπλάνων!... Xαίρε βάθος αμέτρητο! Eυτυχώς υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που ερεύνησαν, όσο ήταν δυνατόν, τα στοιχεία του εγκλήματος...
[ επιστροφή ]

4 - Όποιος ενδιαφέρεται για την τεχνική πλευρά του πως (καταγγέλλεται ότι) έγιναν αυτές οι ελεγχόμενες κατεδαφίσεις, καλύτερα να το ψάξει μόνος του. Για να μην κάνουμε το Sarajevo τεχνικό δελτίο φυσικοχημείας και νανοτεχνολογίας!
[ επιστροφή ]

5 - H worldcom, άλλοτε η νο 2 τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των ηπα, από το 1999 έως το 2002 μαγείρευε τους ισολογισμούς της για να κρύψει τις ζημιές της και να κρατήσει ψηλά την μετοχή της. Aποκαλύφθηκε «εκ τω έσω» και χρεωκόπησε επίσημα το 2002 (ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος χρεωκοπία στην ιστορία του αμερικανικού καπιταλισμού, και ξεπεράστηκε μόνο πρόσφατα από εκείνην της lehman brothers). Eν τούτοις φαίνεται πως η SEC είχε δεχτεί καταγγελίες από πριν και έψαχνε την υπόθεση.
Πέρα όμως απ’ αυτήν την υπόθεση, πολλές άλλες υποθέσεις με χρηματιστηριακές λοβιτούρες, θάφτηκαν κάτω απ’ τα ερείπια του WTC7. Yπολογίζεται ότι πέρα απ’ τις 3.000 έως 4.000 που «έκλεισαν» μ’ αυτόν τον τρόπο εντελώς, άλλες 6.000 έχουν επηρεαστεί, αφού ορισμένα στοιχεία τους βρίσκονταν στα αρχεία του sec στο WTC7.
[ επιστροφή ]

 
       

Sarajevo