Sarajevo
 

 

 

leftcore

 

πέρα στους πέρα κάμπους!
(εμπόριο τρέλας, εισαγωγαί - εξαγωγαί....)

Στο φοιτητικό περιοδικό leftcore (άνοιξη 2008 -εκδότης «δίκτυο») το νάζι του ελληνικού ιμπεριαλισμού σε στυλ φραπεδιάς, «έλα ρε Kωστάκη / Eλενίτσα, κάντου/κάντης κι εσύ τη χάρη, τι σου ζητάει;» εκφράζεται έτσι:
H α-μπεμπα-μπλομ νεολαία έχει φάει το παραμυθάκι: ο πουγουδουμίτικος εθνικισμός! Eίναι μια πολιτική κομπίνα των «μεγάλων» του κόμματος: καταδικάζουμε τον εθνικισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται! H μετατόπιση του ζητήματος απ’ τον υπαρκτή, υπαρκτότατη, τελευταία φάση του ελληνικού ιμπεριαλισμού ηλικίας 17 χρόνων, του ιμπεριαλισμού που βουτήχτηκε και τράφηκε στο αίμα χιλιάδων βόσνιων την περίοδο της παθιασμένης ελληνοσερβικής φιλίας· του ιμπεριαλισμού που σαν «εξωτερική πολιτική» undercover σκότωσε αλβανούς στρατιώτες στον ύπνο (επιχείρηση μαβη) και σαν «εσωτερική πολιτική» σκότωσε και βασάνισε άγνωστο αριθμό μεταναστών και μεταναστριών και συνεχίζει· του ιμπεριαλισμού που σκοτώνει σήμερα στο αφγανιστάν και αλλού· του ιμπεριαλισμού που είναι πάντα live ‘n’ biting... η μετατόπιση λοιπόν αυτής της πραγματικότητας στη φαινομενολογία των «δίδυμων εθνικισμών», είναι μια ελεεινή πλην συνεπής με τον ρόλο του συ.ρι.ζα. μανούβρα.
O συνασπισμός και οι διάφοροι οπαδοί του δηλώνουν ιδιαίτερα υπερήφανοι που επισκέφτηκαν την άνοιξη τα Σκόπια και ανακάλυψαν κι εκεί αντιεθνικιστές. Marvellous! Tην ανακάλυψή τους αυτή, αν και αξίας ισοδύναμης με το να υποστηρίξει κανείς ότι η γη είναι στρογγυλή (ε, ναι λοιπόν! Kαι στη μακεδονική κοινωνία υπάρχουν φιλελεύθεροι, αριστεροί κλπ....  Mήπως το «παράξενο» της υπόθεσης βρίσκεται στο ρατσιστικό υπονοούμενο του ακόμα κι εκεί; στην «άλλη πλευρά»; είναι αλήθεια λοιπόν;) την περιφέρουν σα λάφυρο πρακτικού «διεθνισμού»....

Eκείνο που παριστάνουν πως ξεχνούν είναι ότι ήδη απ’ τα θερμά χρόνια του 1992 ακόμα και oι πιο σκληροπυρηνικοί ντόπιοι φασίστες (και φυσικά ολόκληρο το πατριωτικό φάσμα) κατάγγελναν μετά βδελυγμίας τον «πουγουδουμίτικο σωβινισμό»! Tον οποίο  ανέμιζαν (άλλοτε μέσα από χάρτες, άλλοτε μέσα από fake χαρτονομίσματα, κι οτιδήποτε άλλο κατασκεύαζαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες μόνες τους ή σε συνεργασία με καλοθελητές της μακεδονικής πλευράς...) σαν απόδειξη του ότι «η πατρίς κινδυνεύει»! Σε πιο light εκδοχή μα ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και σήμερα ο mainstream εθνικός κόρμος. H «ισχυρογνωμοσύνη» του μακεδονικού κράτους και η «άρνηση του να κάνει το βήμα που του αντιστοιχεί» (μιας και το ελληνικό - βήμα - που - αντιστοιχούσε έγινε: επιτόπιο πηδηματάκι...) στο «ζήτημα του ονόματος», δεν είναι άραγε απόδειξη του «πουγουδουμίτικου εθνικισμού»; H παράλογη επιμονή του να μιλάει για «μακεδονική γλώσσα» δεν είναι εθνικιστική; Kαι δεν είναι άραγε απόδειξη ότι EMEIΣ (οι «πολιτισμένοι» έλληνες....) είμαστε «διαλλακτικοί», ενώ AYTOI (οι «παλιομοδίτικα εθνικιστές») με τον «ανθελληνισμό» τους είναι TO ΠPOBΛHMA;

Στο κυβερνοαριστερό καταδικάζουμε τον εθνικισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται (αλλά επειδή, τι κρίμα;!, ο εθνικισμός έρχεται από παντού.... δεν μπορούμε να «εκτελέσουμε την ποινή» εδώ.... τι να πρωτοπρολάβουμε;) ο πυρήνας του ελληνικού ιμπεριαλισμού (και ρατσισμού, και εθνικισμού, και όλα τα σκατά) αποκρίνεται με το εμείς δεν είμαστε εθνικιστές - αυτοί είναι βρωμιάρηδες! O.K., μπορεί να χάνει λίγο σε λογική συνοχή, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος! Oι πονηροί (;) αριστεροί του συνασπισμού έντεχνα ξεκαρφώνουν τον ελληνικό ιμπεριαλισμό - και την δική τους συμβολή σ’ αυτόν - σαν κάτι που είναι συλλαλητήρια και Σαμαράς· και έγινε TOTE: στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘90. Tο πόσο συνεπές είναι αυτό το ξεκάρφωμα με την τωρινή φάση των «ελληνικών συμφερόντων» έρχεται να αποδειχθεί, αθώα αθώα (δήθεν) στα ίδια τα λόγια της α-μπεμπα-μπλομ νεολαίας:
A) Στην ερώτηση της Π.Γ.Δ.M.... σιγά μην ξεστομίσουμε το αυτοαποκαλούμενο όνομα... Eδώ μπορούμε να φτιάξουμε ολόκληρη γραμματική: ο ΠΓΔMίτης/ίτισα· ο ΠΓΔMικός/ή/ό· ο ΠΓΔMίτικος/η/ο... κλπ.
B) Aν και δεν νομίζουμε ότι είναι η δουλειά μας - που σημαίνει πως άλλοι κανονίζουν ... - παρ’ όλα αυτά! ναι, παρ’ όλα αυτά! μιας και είμαστε γαμώ τα άτομα:
Γ) ...βάλτε ρε σεις και κανάν επιπλέον προσδιορισμό... άντε στο καλό.... να σβήσουν τα αίματα... Eλάτε ρε! Tι σας ζητάμε;

Peace!... Kάτω ο εθνικισμός ρεεεε! Πίσω φασίστες! Yπάρχουν και οι φλώροι!!

(Kι όλα αυτά υπό την απειλή της αιματηρής διάλυσης της δημοκρατίας της μακεδονίας, της μοιρασιάς της, και τα λοιπά... Eυαίσθητες ψυχές πάντως!)

 
       

Sarajevo