Οδηγίες (2)

Τετάρτη 5 Γενάρη>> Ας έρθουμε όμως στα λεγόμενα του Bossche. Μεταφράζουμε ένα μέρος απ’ την συνέντευξή του:

(Λεπτό 5.15) … Θα εξηγήσω με απλό τρόπο. Ήταν ξεκάθαρο απ’ την αρχή ότι το είδος της ανοσίας που δουλεύει καλύτερα κατά του Sars-Cov-2 και των κορωνοϊών γενικά, θα έλεγα επιπλέον και κατά των ιών της γρίπης, είναι η έμφυτη (innate) ανοσία. Αυτό εξηγεί μια χαρά το γιατί όταν εμφανίστηκε αυτός ο ιός, σε πληθυσμούς που ήταν ανοσολογικά αμαθείς εφόσον δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ αυτόν τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά μόνο οι ευάλωτοι άνθρωποι αρρώστησαν. Η μεγάλη πλειονότητα, και σίγουρα όλοι όσοι είχαν καλή υγεία, δεν είχαν πρόβλημα, ούτε αρρώστησαν, ούτε νοσηλεύτηκαν. Αυτό δείχνει καθαρά ότι το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημά μας είναι αποτελεσματικό.

Αυτό που έχουν κάνει τώρα τα εμβόλια… εξ ορισμού προωθούν την προσαρμοστική (adaptive) ανοσία. Προσαρμοστική [ή επίκτητη] ονομάζεται η ανοσία που αποκτάμε όταν έρθουμε σε επαφή με το ζωντανό παθογόνο, ή με εμβόλιο. Μετά, λοιπόν, από διάφορους κύκλους (προσαρμοστικής) ανοσοποίησης, εκείνο που βλέπουμε τώρα είναι ότι στην πραγματικότητα ο ιός έχει αναπτύξει αντίσταση σ’ αυτά τα εμβολιαστικά αντισώματα. Με άλλα λόγια ο ιός απλά γελάει μ’ όλη αυτή την προσαρμοστική ανοσία που προσπαθούμε να επιφέρουμε για να προστατέψουμε τους πληθυσμούς. Οι πληθυσμοί είναι απροστάτευτοι απέναντι στον ιό, το ξέρουμε, εννοώ ότι αυτά τα εμβόλια δεν εμποδίζουν την μετάδοση, δεν μπορούν να εμποδίσουν την μόλυνση.

Συνεπώς εκείνο που συμβαίνει τώρα είναι μια ενδιαφέρουσα κατάσταση, όπου ο ιός έχει εμπλουτιστεί κατά κάποιον τρόπο απ’ όλη αυτή την τεχνητή ανοσία [παραλλαγή Ο], οπότε γυρνάμε ξανά σ’ εκείνο το σημείο όπου η ανοσολογική μας άμυνα εξαρτιέται απ’ την έμφυτη ανοσία μας, την οποία ξαναβρίσκει μπροστά του. Κι αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο λόγος, το ότι τώρα δηλαδή δρα η έμφυτη ανοσία μας, που η μετάλλαξη Ο είναι σχετικά ήπια. Όμως αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχική φάση, όταν είχαμε την παραλλαγή της Wuhan, είναι ότι αυτός ο ιός (ο Ο) είναι πια πολύ πιο μεταδοτικός σε σχέση με την αρχική παραλλαγή, της Wuhan.  


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.